ARAPÇA SANILAN AMA İBRANİCE OLAN İSİMLER

Yayınlama: 30.10.2023
Düzenleme: 27.10.2023 16:11
A+
A-

Arapça sanılan ama aslında İbranice olan isimler…

GABRİEL, Cebrail…  MİCHAEL, Mikail…  DAVİD, Davut…  İSAAC, İshak…  MOUSA, Musa…  SOLOMON, Süleyman…  EVE, Havva…  ADAM, Adem…  ABRAHAM, İbrahim…  USAİN, Hüseyin…  ELİAS, İlyas…  NOAH, Nuh… JACOP, Yakup…  JASMİN, Yasemin…  JOSEF,Yusuf…  AARON, Harun…

Örnekleri çoğaltmak mümkündür .Çocuklarımıza Türkçe adlar verelim. Arapça-İbranice veyahut başka kültürlerin isimlerini koymayalım. Daha önemlisi çocuğumuza koyduğumuz ismin ne manaya geldiğini anlamını iyice araştırıp öğrenelim.

Araplar ev temizliği yapan kızlara AYŞE  derler…FATMA sütten kesilmiş demektir…HATİCE vaktinden önce doğmuş demektir…ZEYNEP tombul demektir…OSMAN yılan yavrusu demektir. Öz Türkçede YİĞİT gibi bir isim dururken el kadar çocuğa Yılan yavrusu ismi konması akıl karımıdır…

Araplardan apayrı bir kültür geleneği olan Türk milleti içinde , HALA İslam dini ile Araplığı ayıramayanlara, Arap kıyafetlerini ve hurmayı dinin icabından sayanlara rastlaya biliyoruz. Bunlar koyu Arap milliyetçiliğine hizmet ettiklerinin farkında değiller.

Bizler ümmet değiliz milletiz.

Ümmetler güdülür…Milletler kendi kaderini tayin eder…

Türklerde bin yıllık bir devlet geleneği ve gurur verici bir tarihi geçmişi vardır…Ne kadar ayrı devletler kurmuşlarsa da Araplar kabile milleti olmadan öte gidemez. Ve Arap kabileleri yüzyıllardan beri  devamlı birbirleriyle kavga eder geçinemezler .Ve bunlar ne birlik olur ne de modern ve çağdaş bir toplum olmaz. Eğer modern bir toplum olup  birlik olsalardı 8 milyon nüfuslu İsrail in karşısında ezilmezlerdi.

Asimile olmak çocuklarımıza Türkçe isimler vermemekle başlar .Dilini unutan özünü unutur. Özün dışında her şeyin herkesin fotokopisi olursun. Milli benliğini koruyamayan, vatanını toprağını koruyamaz.

TÜRKÇE KONUŞ…TÜRK GİBİ YAŞA…

Türkçe selamlaş…Türkçe gez…Türkçe giyin…Türkçe sev…Türkçe oku…Türkçe düşün…Türkçe yaz…Türkçe  dua et…

ALLAH YALNIZCA ARAPÇA BİLEN DEĞİLDİR.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.