BEBEKKEN ÇÖPE ATILAN…MİLYARDER

Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

Bebekken çöpün kenarına bırakılarak terk edilmişti. Anne ve babası onu hiçbir zaman istememişti. Belki evli olmayan bir çiftten olma gayrimeşru bir bebekti ,anne ve babası belki uyuşturucu müptelasılardı ,belki de yaşamıyorlardı bunlar bilinmiyor…

Ama  onun hakkında bilmedikleri şey 30 sene sonra o bebek, uçağı olan bir milyonere dönüşecekti. Çok başarılı  100 milyon dolar değerinde bir telefon şirketi kuracaktı. Freddie Fıggers 26 Eylül 1989 tarihinde doğdu. Bir çöp kutusunun yanına terk edilmişti. Yoldan yürüyerek geçenler onu fark ederek bir yetiştirme yurduna götürdüler. Orada iki mütevazi yaşlıyı etkiledi. İlerlemiş yaşlarına ve mütevazi gelirlerine rağmen onu evlatlık aldılar. Ona ihtiyacı olan sevgiyi ve desteği verdiler.

Freddie her zaman programlamaya ve teknolojiyle ilgili bir çocuk oldu. Bu yüzden ona ikinci el bir bilgisayar aldılar. Ama büyük bir problemi vardı ,bilgisayarı açmaya çalıştıklarında bozuk olduğunun farkına vardılar. Ve o anda Freddie bilgisayarın içini açmaya karar verdi. Ve içindeki bozuk parçayı buldu. Ardından bir alarmın parçasını aldı ve teker teker denemeye başladı. Taa ki 50 kez denemenin ardından bilgisayarını açmayı başardı. Ve okulundan sonra her gün kullanmaya başladı. Ancak diğer çocuklardan farklıydı, o bilgisayarı oyun için kullanmıyordu. Tam aksine basit kodlama öğrenmek için kullanıyordu. Taa ki ilk işini 12 yaşında alana kadar…Orada hem bilgisayar tamiri yapmaya hem de kodlamaya başladı.

Anne ve babasına ekonomik olarak yardımcı olmaya başladı. Ancak 17 yaşına başladığında her şey karmaşık bir hal aldı. Babasının Alzheimer hastalığı ciddi bir hal almıştı. Ve bilinçsiz cesine evden kaçmaya başlamıştı. Ve o anda aklına çok parlak bir fikir geldi.Yaşlı adamın kullandığı iç çamaşırına bir cihaz yerleştirdi.İçinde mikrofon,hoperlör ve ağ kartı vardı.Aynı cihaz aynı zamanda bilgisayarına bağlıydı.Böylece babasının neede olduğunu her zaman bilecekti.Bir süre sonra o teknolojiyi 2 milyon dolara sattı.Ancak bunun kutlanması beklenirken üzücü bir haber aldı.Çünkü tam o dönem babasının hayatını kaybettiğini haberini aldı.Bu Freddienin kalbinde kocaman bir acıya neden oldu.Ancak başkalarına yardım etme isteği hala devam ediyordu.Çünkü babası için yaptığı şey onun için sadece bir başlangıçtı.Bu yüzden bir telekomünikasyon şirketi kurdu.Ve genç yaşında büyük şirketlerin bile gelemediği bir noktaya kadar yükseldi.

O’’Figgers Communications’’ adlı şirketti.O milyon dolarlık şirket  hayatını sonsuza dek değiştirecekti.O artık başarılı ve milyoner bir adamdı.Doğduğu dönemdeki yalnız başına ve terk edilmiş realiteden çok farklı ancak bunların hiç biri onu evlatlık edinenona her zaman destek olan ve hayattaki en önemli değerleri öğreten anna ve babası olmazsa mümkün olmazdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.