HRİSTİYAN, MUSEVİ ,BUDİST VE MÜSLÜMAN TÜRKLER…BİZİM DEĞERLERİMİZDİR

Yayınlama: 24.02.2024
Düzenleme: 23.02.2024 13:41
A+
A-

Türk toplumunda uzun yıllardan beri genelde politikacıların kendi görüşlerine yönlendirmeleriyle yanlış bilinen doğrular vardır.

Bunların başında TÜRK demek MÜSLÜMAN demektir ,dayatması gelmektedir.

Beş bin yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Türk ulusu Dünya medeniyetine sağladığı katkılar bakımından da insanlık tarihi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye de Türkler 85 milyon civarındadır. Ama Dünya’da 350 milyona yakın bir Türk nüfusu vardır.

Günümüzde Hristiyan Türk boyları… Gagauz Türkleri, Hakas Türkleri ,Çuvaş Türkleri, Yakut Türkleri ve Karaman Türkleridir.

Günümüzde Musevi Türk boyları…Hazar Türkleri, Karay Türkleri  ve Kırımçak Türkleridir.

Günümüzde Budist olan Türk boyu… Uygur Türkleridir.

İslamiyet Oğuz Türkleriyle yayıldı…840 yılında Karluk, Yağma ,Çiğil, ve Tuhsi Türkleri ilk Müslüman Türk devleti olan Karahanlı Devletini,

1037 yılında ise Oğuzlar Büyük Selçuklu devletini kurdular…

Cumhurbaşkanlığımızın forsunda ki en büyük gururumuz 16 tane birbirinden farklı bayrak vardır. Bu 16 bayrağın anlamı tarih boyunca kurulmuş 16 Türk İmparatorluğunu temsil eder. Bu İmparatorluk bayraklarından biri Hazar Türkleri İmparatorluğuna aittir ve Hazar Türkleri tarihte resmen Museviliği kabul etmiş ilk Türk boyudur. Bunu inkar edemeyiz…

Türk illa ki, Müslüman Olmak zorunda değildir…Müslüman olmayan Türkler de bizdendir. Onları dışlayamayız. Olası bir ayırımcılığa kendini Türk olarak nitelendiren herkes karşı çıkmalıdır…Bizi birbirimize dilimiz ,tarihimiz ,geleneklerimiz ve kültürümüz bağlar…Bu üç şeye ne bahasına olursa olsun sahip çıkmalı ve hiçbir şeyin bizleri birbirimizden koparmasına ve değiştirmesine izin vermemeliyiz.

Zaten…..

Bu dünya ne çektiyse ,Dünyayı değiştirmek isteyenlerden çekti…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.