ADAM İLE ERKEK ,BİRBİRİNDEN FARKLIDIR…

Yayınlama: 06.07.2023
Düzenleme: 04.07.2023 17:31
A+
A-

Evet her adam erkektir ama ne yazık ki her erkek adam değildir. Çünkü adam olmak erkeklik gibi cinsiyet meselesi değil ,şahsiyet meselesidir. Bir adamı önce karakteri ele verir.

Erkek olmak için p…. nin olması yeter ama adam olmak için bir de yüreğin olması gerekir. Gerçek adamlar aslan yüreklidir ,vicdan sahibidir, iyi niyetlidir.

Bir erkek ne istediğinden asla emin değildir..Sağı solunu tutmaz maymun iştahlıdır ,savaşmaz, kolay vaz geçer .Bir adam ise ne istediğini her zaman iyi bilir. Ve onun peşinden gitmekten de korkmaz gitmeye üşenmez de…

Erkek dediğin anı yaşar geleceği düşünmez. Sadece eğlencenin peşindedir. Adam dediğinse gelecek planı yapar .İş hayatı hakkında aile hayatı hakkında kafasında belirlediği hedefleri vardır.

Bir erkek ‘’kalbi atsın yeter ‘’ ile ‘’bu kızı götürürsem ne havam olur’’ arasında gider gelir. Bir adam ise bir kadının sadece dış görünüşüne bakmaz. Birlikte olacağı kadında güzellik dışında da özellikler arar.

Adam dediğin zor ve rahatsız edici konulardan kaçınmaz. Onlarla yüzleşir .Haksızsa özür dilemesini de bilir ,af dilemesini de. Erkekse mümkün olduğunca sorunları görmezden gelir ve mecbur kalmadıkça özür dilemez.

Bir adam ne zaman bir kadınla ciddi olacağını  ve sonraki aşamaya geçeceğini de bilir .Bir erkek ise asla kendisini ilişkiye vermez ve evliliğin e’sini duyarsa arkasına bakmadan kaçar.

Bir adam hem sosyal olup hem sorumluluk sahibi olabilir. Nerede durmasını gerektiğini iyi bilir .Bir erkekse yarın yokmuş gibi parti yapmanın peşindedir .Kısacası bir adam ne yapılması gerekiyorsa onu yapar, bir erkekse sadece istediğini yapar.

Bir adam sözünün eridir. Söz ağızdan bir kez çıkar der ve arkasında durur. Bir erkeğinse sözleri havadır.

İşin özeti erkek söz verir boş çıkar…adam verdiği sözü tutar.

Ve oyunlar erkek çocuklar içindir. Adamlar için değil. Bir adam asla bir kadının kalbiyle veya aklıyla oyun oynamaz…

Uzun lafın kısası zordur adam olmak ama değer her çabaya .

Çünkü günün sonunda kadınlar kaç erkek girdi diye saymaz.., kaç adam tanıdıklarına bakarlar…

Umarım anlaşıldı….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.