TÜRKLERİN ASIL DİNİ GÖK TANRI İNANCIDIR

Yayınlama: 25.05.2023
Düzenleme: 18.05.2023 17:27
A+
A-

Her ne kadar tarihçiler bu gerçeği saklarlarsa da ,saklamalarına rağmen de her seferinde ortaya çıkan yadsınamaz gerçek şudur…Tek Tanrıya inanan ilk millet Türklerdir.

Gök Tanrı inancında yaratıcının tek bir tane olduğuna inanılmaktadır . Gök Tanrı inancına göre sonsuz evrenin ruhudur ve eşi benzeri yoktur. Aynı zamanda Gök Tanrı inancına göre günlük yaşam olaylarına müdahale edilmez. Ancak yaşanılan olumsuz durumlarda mesela savaş döneminde kendisinden yardım istenir.

Tengricilik eski Türkler ve Moğollar tarafından yaygın olarak inanılan inanç sistemiydi. Tengri kelimesi Tanrı anlamına gelir.

Bu dinin özü Yüksek bir ahlaka sahip olmaktır. Mert ,dürüst ,iyi olmak ,doğayı sevmek ve saygı duymak, ataların ruhlarını onurlandırmak inancın temelidir. Gök Tanrıcılığın geçmişi Türk tarihi kadar eskidir .Kaynağı Türk olan tek inanç istemidir.

Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan şunları demektedir…’’-Gerek Hristiyanlık, gerek Musevilik ,gerek Müslümanlık olsun bunlar Türklerin dini değildir. Türkler aşağı yukarı 6 defa din değiştirmişlerdir .Türkler Budist de olmuştur. Türklerin içinde Budist ,Musevi ,Hristiyan ve Müslüman var .Türklerin asıl dini Gök Tanrı inancıdır. Gök Tanrı Türklerin kadim dinidir. Ben de bir Gök Tanrıcıyım. Biz bu evrenin bir yaratıcısının olduğunu ve bizim de o yaratıcının bir parçası olduğuna inanırız. Biz Gök Tanrıcılar ne cennete ne de  cehenneme inanırız ne de yaratıcıyla arasındaki bir elçiye inanmayız. Bizim için sadece bilimin kılavuzluğu gerekir.

Dolayısıyla ben de bir aydın olarak bir Gök Tanrıcı olmanın övüncünü paylaşıyorum. Bizde yaradan sadece iyilik verir .

Bizde Allah belanı versin gibi bir söz olmaz ,çünkü bizde yaratan bir sevgidir. Biz yaratılışta her şeyi severiz ve her şeyin eşitliğine inanırız .Ben Türkiyenin Araplaşmasına karşıyım ,dolayısıyla da Türkiye nin Araplaşmaması için kendi öz inancına dönmesi gerekiyor.’’

Aynen katılıyorum değerli bilim adamımıza…

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.