PATLAMIŞ MISIR ÇOCUKLARA DA BÜYÜKLERE DE İYİ GELİR…

Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Genelde film ya da maç izlerken yediğimiz patlamış mısır bir çok kişi tarafından çok kalorili ve zararlı gibi görünse de aslında durum hiç de öyle değil. Doğru hazırlama yöntemleri ile oldukça sağlıklı bir besin haline gelen patlamış mısırın faydalarına bir göz atalım.

Isınan mısırın patlaması ,içeriğindeki nişastanın ısının etkisiyle dış kabuğun basıncını arttırması sonucunda meydana gelir .Basınç nedeniyle bu kabuk çatlar ve içindeki nişasta ortaya çıkar.

Bir porsiyonluk ,yani 100 gram patlamış mısırda, ortalama 13 gr.lif, 11 gr. da protein vardır.

Bir mısır çekirdeği çeşidi olan patlamış mısır, nişastalı bir iç kısım içeren sert bir endosperm ve kabuğa sahiptir. Patlamış mısırın tarihi, en eski uygarlıklara kadar uzanır. Patlamış mısır, düşük kalorili ve temel vitamin ve mineralleri içeren tam tahıllı bir üründür.

Peki patlamış mısırın sağlığa faydaları nelerdir? Patlamış mısır diyet lifi ile doludur. Sindirim sistemini ve kalp sağlığını korur.

Çok düşük kalorili olamasına  rağmen tok tutma özelliği vardır .Ve açlığınızı bastırarak kilo vermenizi sağlar. Üstelik patlamış mısır Antioksidan özelliği taşır ve vücutta kanser dahil bir çok hastalığı önler .Patlamış mısır ın kemik sağlığı açısından da çok önemi vardır .Kemik erimesini engeller .Kemikleri güçlendirir. Bağırsak kaslarının Peristaltik hareketlerini yumuşatır. Kan dolaşımını düzenler.

Patlamış mısır ,az yağ ile patlatılmalıdır. Fazla yağ ile patlattığınızda bu etkileri göremezsiniz.

Yağsız ve tuzsuz yapılan patlamış mısır, B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin haline gelecektir. Tuz ve yağ oranı arttıkça besin değeri düşecektir .Patlamış mısır, kötü kolestrol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır ,kan şekerini düzenler.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.