ERKEKLERİN GELİN OLDUĞU MÜSLÜMAN KABİLE…

Yayınlama: 01.06.2024
Düzenleme: 30.05.2024 14:05
A+
A-

Evet erkeklerin gelin olduğu Müslüman bir kabile var .Minanbkabau Kabilesi…

Dünyanın en büyük Anaerkil Müslüman topluluğudurlar.

Endonezya’nın Batı Sumatra adasında yaşayan Minangkabau toplumu 4.5 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük ‘’Anaerkil’’ topluluğunu oluşturuyor. Kabile kelimesi sizi aldatmasın ,sanki ülke gibiler.

Bu toplulukta kız isteme diye bir şey yok. Çünkü kadınlar erkekleri istemeye gidiyorlar. Erkekler kadınların soyadını alıyorlar. Hatta evlendikten sonra erkekler kadının ailesinin yanında yaşıyorlar.

Gelinin ailesi geleneksel kıyafetlerini giyerek damada verilmek üzere başlarında para yiyecek ve hediye taşırlar. Ev halkı ve varlığı yaşlı kadınların idaresi altındadır .Evin reisi olarak toprak mülkiyeti ve akrabalık ilişkileri onlardan sorulur. Anlaşmazlıkları çözmede, evlilik ilişkilerinde ve törensel olaylarda önemli rolleri vardır.

Adada soy anneden ilerliyor .Evlilik sürecinde erkek hiçbir şey yapmıyor. Tüm eşyaları evi ve düğün gibi diğer masrafları kız tarafı karşılıyor. Erkekler çalışmıyorlar işe gitmiyorlar. Kadınlar çalışıp eşine bakıyorlar. Adada erkeklerin tek görevi şu. Ev işlerini yapmak ve çocukları eğitmek. Yani tipik ev erkeği oluyorlar.

Erkekler yalnızca kadınların gücünün yetemeyeceği ağır işleri yapıyorlar.

Minangkabau Topluluğunun neredeyse tamamı dindar ve Müslüman. Camilerinin tasarımı son derece şık ve modern.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.