Emeklilerin sorunları masaya yatırıldı

Emeklilerin sorunları masaya yatırıldı
Yayınlama: 03.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Emekliler Çukurova Şube Başkanı Mustafa Tümer, Adana’da faaliyet gösteren Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir, Seyhan ve Çukurova Sarıçam ilçe Şube Başkanları olarak emeklinin menfaatine olacak her konuda bir ve beraber hareket etme kararı aldıklarını söyledi. İlk toplantıyı Yüreğir’de gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Tümer, “Toplantılarımızı periyodik olarak her ay bir ilçede olacak şekilde yapacağız, amaç emekli kardeşlerimize daha iyi hizmet etmek.”dedi.

Başkan Tümer konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz emeklilerin sorunlarını biliyoruz öncelikle intibak sorunu çözülmelidir, emeklilerin ulaşımda yaşadığı mağduriyet giderilmelidir. Promosyonlar özel bankalarla çalışan emeklilerin verdiği seviyeye yüksetilmeli. PTT’den maaş alan emeklilerin mağduriyetleri giderilmeli. Emeklilerin özel hastanelerle yaptığı anlaşmalar takip edilmeli, süresi bitenlerle  anlaşma imzalanmalıdır. Emeklilerin kira artışlarından dolayı mağduriyetlerinde ise TOKİ’lerden emeklilere verilen kontenjan artırılarak giderilmeli, en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çekilmelidir.”

Bugüne kadar emekli aylıklarının hep asgari ücret üstünde olduğuna işaret eden Tümer şunları kaydetti: “Şimdi de en az asgari ücret seviyesine çekilmeli ki, ülkenin yaşadığı sıkıntılar ve gerçek enflasyon göz önünde bulundurularak emeklilerin Ocak ayı maaş zammı en az %54 olmalıdır. Türkiye Emekliler Derneği Başkanları olarak taleplerimiz bunlardır.Kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.