Şampiyon Antrenör Mehmet Burhan Sürer

Şampiyon Antrenör Mehmet Burhan Sürer
Yayınlama: 23.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adanalı teknik adam Mehmet Burhan Sürer (Kasap), çalıştırdığı birçok takımda şampiyonluklar yaşadı. Futbola Adana amatör ekiplernden Milli mensucatta başlayan Sürer, 17 yaşında Malatyaspor’da profesyonel oldu. Ardından Adana Demirspor’a transfer olan Sürer, burada önemli isimlerle futbol oynamanın heyecanını yaşadı.
KALECİ ERDEN ARAT’A ÖVGÜLER
Adana Demirspor’da beraber oynadığı efsane kaleci Erden Arat’a övgüler yağdıran Mehmet Burhan Sürer, “Değerli abim Erden Arat ile çok şeyler başardık. Onun kaleciliği ve insanlığı bana güven verirdi. Gelmiş geçmiş benim gözümde en büyük kaleci Erden Arat’tır. Allah’ım Erden Arat’a uzun ömürler versin. Futbolu bıraktıktan sonra kentimize güzel bir gazete ve TV kazandırdı. Toros Gazetesi ve Toros TV, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor” diye konuştu.
ÇOK ÖNEMLİ İSİMLERLE FORMA GİYDİM
Futbolculuğu döneminde çok önemli isimlerle birlikte forma giydiğini hatırlatan Mehmet Burhan Sürer, “Erden Arat, Fatih Terim, Kartal Yaşar. Füze Selami, Rasin Gürcan, Diş Hasan, Laz Erol, Rüzgarın oğlu Alaaddin, Bektaş, Gıcı Necati, Sakıp Özberk, Usta Raşit, Tombik Ahmet gibi isimlerle aynı takımdaydım. Gururlu ve çok mutluyum. Hem futbolculuğumda hem de antrenörlüğümde çok başarılıydım. Futbolculuğum ve antrenörlüğümde yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
GÜCÜM YETTİĞİNCE ANTRENÖRLÜĞE DEVAM
Gücünün yettiği kadar antrenörlüğe devam edeceğini açıklayan Mehmet Burhan Sürer, “Sporu çok seviyorum. Futbolculuğum ve antrenörlüğümde önemli dostluklar kurdum. Futbol benim her şeyimdir. Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğim. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Her daim gençlerimizin yanındayız” ifadesini kullandı.
ORTAOKUL VE LİSEDE ŞAMPİYONLUKLAR
Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük mesleğine adım atan Mehmet Burhan Sürer (Kasap) Ziyapaşa Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesinde şampiyonluklar yaşadı. O dönemin okul müdürü Celal Apak, hem Ziyapaşa Ortaokulda hem de Erkek Lisesinde tecrübeli teknik adamının yanında oldu.
ADANA DEMİRSPOR ALTYAPISINDA 12 YIL
Mehmet Burhan Sürer, Adana Demirspor altyapısında 12 sene minik takımda görev aldı. 1 yılda Amatör takımı çalıştırdı. Şampiyonlukların yanı sıra, Adana Demirspor’a ve Türk futboluna birçok oyuncu kazandırdı.
AKKAPISPOR’DA REKORA İMZA ATTI
Sürer, Adana amatör spor kulüplerinden Akkapıspor’da inanılmaz bir başarıya ulaştı. 14 maçın 14’ünü de kayıpsız geçen Sürer, bir rekora imza attı. Turuncu-Mavili ekibi,2.Amatör Küme’den 1.Amatör Küme’ye sürükledi.
ADANA HADIRLIGÜCÜ’NDE 7 YIL
Kentimizin örnek amatör spor kulüplerinden Adana Hadırlıgücü’nde görev alan Mehmet Burhan Sürer, 7 yıl görev yaptı. Kırmızı-Beyazlı ekipte birçok şampiyonluklar yaşayan Sürer, Hadırlı halkı tarafından sevilen ve sayılan bir isim oldu.
ANADOLU 19 MAYIS, YENİBEYGÜCÜ VE KİREMİTHANE
Sürer, Anadolu 19 Mayısspor ve Yenibeygücü ekiplerini de çalıştırdı. Kiremithaspor’da zirveye çıktı. Kırmızı-Siyahlı ekiple Bölgesel Amatör Lig’de üçüncü sırada tamamladı. Sürer, Susar Ailesinin destekleri ile Kiremithanespor da birçok şampiyonluklar yaşadı. Sürer, halen Kırmızı-Siyahlı ekibin altyapısında yeni yetenekli isimler yetiştirmeye devam ediyor. Sürer, her zaman yanında olan Susar Ailesine çok teşekkür etti.
ADANA KARMASINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Mehmet Burhan Sürer, geçmiş yıllarda Adana Karmasını Türkiye Şampiyonluğuna ulaştırdı. Kendisi için en önemli başarı olarak bunu gören Sürer, “Türkiye Şampiyonluğu en kıvanç verici ve şeref duyduğum hocalıktır. Yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Hayrettin GÜNBEYİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.