Adana Barosu HSK’yı, HSK’ya şikayet etti

Adana Barosu HSK’yı, HSK’ya şikayet etti
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Barosu, Adana Adliyesi 3. İş Mahkemesi Hakimi’nin bir yıldan fazla bir süre geçtikten sonra gerekçeli kararları yazdığı gerekçesiyle, yurttaşların ciddi mağduriyetlerine yol açan hakim hakkında yazılı şikayetlerine olumlu yaklaşmayan HSK’yı, HSK’ya şikayet etti.

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar, Adana Adliyesi Postanesinden şikayet dilekçelerini bireysel olarak HSK’ya gönderdiler.

HSK’yı göreve çağıran Adana Baro Başkanı Av. Gökayaz, burada yaptığı açıklamada, yurttaşlarımızın hak kayıplarına neden olunduğu için bu eylemi yapma zorunluluğu doğduğunu belirterek, “Hakim hakkında defalarca HSK’ya şikayette bulunduk. Anayasa ve AİHS ile güvence altına alınmış olan “Adil Yargılanma Hakkını” ihlal eden ve bu nedenle Anayasa Mahkemesi kararları ile İdare’nin tazminat ödemesine yol açacak bir hakim, neden ısrarla görevde tutulur ? Adana Barosu’nun, HSK’ya hitaben yazmış olduğu yazılar ile birçok meslektaşımızın şikayetlerine rağmen işini ağır derecede ihmal eden, adalete güveni yok eden, yurttaşın hakkını kullanılmaz hale getiren bir hakimin arkasındaki cesaretlendirici gücün ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermeyen HSK’yı, HSK’ya şikayet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.