“VERGİNİN BİLİNCİNDE OLMAMIZ ŞART”

“VERGİNİN BİLİNCİNDE OLMAMIZ ŞART”
Yayınlama: 07.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Hilmi Tümer, Sayım Azmaz, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, AR-GE Başkanı Barış Yıldırım, DAİMFED Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kemali Ünal ile birlikte Adana Vergi Denetim Daire Başkanı Serkan Kurt’u makamında gerçekleşen toplantıda sektör ve maliye karşılığı olan bilgiler ele alındı.

VERGİ HEPİMİZİN GELECEĞİ VE SERMAYESİDİR

Adana Vergi Denetim Daire Başkanı Serkan Kurt DAİMFED le gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada; “DAİMFED sektör temsilcilerini bir üst çatı altında toplaması fevkalade önem arz etmektedir. Çünkü ekonominin mihmandarı konumunda olan sektör temsilcileri sorunlarının çözümü noktasında bir ve beraberlik ortamı sağlamış oldular. Bu çok mühim bir gelişmedir. Bizler açısından da tek bir muhatapla kısa yoldan çözüm sağlanacaktır. Bizler kurum içerisinde Vergi Denetim Dairesi olarak; her türlü bilgi, veri ve istatiği toplayarak oluşturulan bilgiler ışığında mükelleflerimizin faaliyetlerini guruplar ve sektörler itibarıyla analiz ediyoruz. Ayrıca mukayeseler yaparak ve vergi yükümlülüklerine ilişkin ihbarları, şikayetleri değerlendirmek suretiyle teftiş, inceleme, denetim, idari soruşturmaları titizlikle yapan kuruluş olarak, Mevzuatlara aykırı gördüğümüz her türlü vergi kaçırma, usulsüzlükleri çıkararak Devlet menfaatlerimizi koruyoruz. Çünkü Vergi hepimizin geleceği ve sermayesidir” ifadelerinde bulundu.

VERGİNİN BİLİNCİNDE OLMAMIZ ŞART

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Genel kaide olarak Vergi bilincinde olmamız şarttır. Bu doğrultuda vatandaş olarak ve geçirdiğimiz felaketlerden sonra daha bir gayretle bilinçli olarak Devletimize olan katkımızı görevimizi yapmak durumundayız. Bu konuda Vergi Denetim Daire Başkanımız Serkan Kurt’un bilgi birikim tecrübeleri ışığında yaptığı çalışmaları da gururla yakından takip ediyoruz. Deprem Bölgelerinde vergi matrah artırılarak işletmelere ek ödemeler sayesinde incelemelere tabii olmama avantajı sağlayan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’ e müteşekkiriz. Ayrıca sektör temsilcileri adına Bakanımız Mehmet Şimşek ‘in reform niteliğinde attığı adımları takdirle karşılıyoruz. Elbette sektör temsilcisi olarak en başta Müteahhitlerimizin yaşadığı maliyetlerin fahiş derecelerde artması, inşaatların durma noktasında olmasının önüne geçecek bu ve benzeri sorunlarımıza da çareler sunacak kararlar alacağına inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.