DENGELİ BESLENME VE SPOR İLE KARIN KASI ÇIKARMAK ÇOK KOLAY

DENGELİ BESLENME VE SPOR İLE KARIN KASI ÇIKARMAK ÇOK KOLAY
Yayınlama: 16.07.2023
Düzenleme: 18.07.2023 16:07
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Günlük hayatta birçok insanın en çok sıkılaştırmak istediği bölge olan karın, bel çevresi çalıştırmak ve aynı zamanda karın kası yapmak istiyor. Tarsus Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Uzman Diyetisyen Çağla Günaydın sağlıklı şekilde hem egzersiz ile hem de dengeli beslenme ile karın kası yapmanın yollarından bahsetti.

Günaydın, “Önce mümkün olduğunca yağ yüzdenizi düşürün, daha sonra, ağırlık antrenmanlarına yönelin. Daha fazla Tip 2 kas fibrillerini devreye sokan çalışmalar yapın. Olimpik kaldırışlar, halat sallama ve sprint antrenmanları bunlar için en iyi örneklerdir. Fonksiyonel ağırlık egzersizlerini programlarınıza ekleyin. Özellikle gövdenin aşırı rotasyonu, ekspansiyon ve fleksiyonunu engellemek için çalışmalar yapın. Nötr omurgalı sağlayabileceğiniz farklı ekipmanlarla çalışmalar gerçekleştirin. TRX, pilates topu, sağlık topu. Özel core bölgesi kaslarını çalıştıracağınız bir gün yapın ve bu süre 30 dakika olsun daha sonra 15-20 dakikalık bir HİİT koşusu planlayın” dedi.

“Karın Kasları Çalıştırmak İçin Temel Hareketleri Yapmak Lazım”

Günaydın, “Karın kaslarınızı çalıştırırken ek dirençler kullanın ve kaslardaki mekanik gerilimi artırır. Bu karın kaslarının hipertrofisini de artırır. Ancak bel kaslarının, karın kaslarının antagonisti olduğunu unutmayın ve aradaki kuvvet / esneklik dengesini her zaman göz önünde bulundurun. Temel hareketler Squat, Deadlift ve Press gibi hareketleri tek taraflı gerçekleştirin böylece dengeleyici olarak yüksek aktivasyon sağlanacaktır. Haftada 2 gün uyku saatiyle dahil 16 saat aç bırakın ve bu sürede sadece insülini yükseltmeyecek çay, bitki çayı, sade kahve, sade soda, su gibi sıvılar tüketin. Farklı kardiyo ekipmanlarıyla mesela kürek çekmek, ip atlamak, eliptik bisiklet, merdiven, yüzme, dağ yürüyüşü gibi çalışmalar yapın” dedi.

Günaydın, konuşmasının sonlarına doğru beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Basit karbonhidratlar tüketmeyin kompleks cholar tercih edin. Alkolden ve tuzdan uzak durun. Ödemi engelleyin. Ek olarak mekik ve varyasyonlarını programlarınızda kullanacaksanız mutlaka doğru tekniğini öğrenin. Özellikle omurganın aşırı bükülmesini engelleyin eğer omurgada hareketlilik problemi varsa ilk bunu düzeltin. Karın bölgesini kuvvet dengeleyici olarak kullanmayı öğrenin”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.