CHP 38. Adana olağan il kongresi gerçekleşti

Aski Atatürk Spor Salonunda düzenlenen CHP Adana 38. İl olağan kongresinde, Dr Anıl Tanburoğlu tek liste ile girmiş olduğu seçimde yeni il başkanı oldu.

CHP 38. Adana olağan il kongresi gerçekleşti
Yayınlama: 08.10.2023
Düzenleme: 07.10.2023 20:20
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman/Serdar Akın –  Aski Atatürk Spor Salonunda düzenlenen CHP Adana 38. İl olağan kongresinde, Dr Anıl Tanburoğlu tek liste ile girmiş olduğu seçimde yeni il başkanı oldu.

Merkez Çukurova ilçesindeki ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen CHP Adana 38. Olağan İl Kongresi’nde üyelerin oy birşiği ile divan başkanlığına Konya Milletvekili Barış Bektaş seçilerek görevi üstlendi.

Tek listeli CHP Adana il olağan Kongresi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması başladı.Kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmasından sonra, ilk konuşmacı olarak kürsüye gelen CHP Genel Başkanlığına aday olan Özgür Özer konuşmasına 14 ve 28 Mayıs seçiminin ardından yaşanan tabloların herkesi üzdüğünü söyleyerek başladı.

Seçimde alınan yenilgi sonrasında CHP’de  bulunan herkesin öz eleştiri yapması gerektiğini ifade ederek, “Değişime ihtiyaç var ancak değişimi bir kişiyle sınırlı tutmak, kişiye yani sayın genel başkanımıza doğrudan haksızlık olur. Ama değişimi sadece bir kadroyla bir ekibe tabii tutmak, bu sefer de sorunu doğru tespit etmemek olur.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci yüzyıla girerken tepeden tırnağa, lider kadrolara, baştan aşağıya bir anlayış değişikliğiyle iktidar umudu olmaya ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ancak; CHP’de genç beyinlere fırsat verilmelidir. Özgür Özer kürsüde kaç dönemdir milletvekilliği yaptığını açıklıyor. Değişim öncelikle sizlerden başlamalıdır dersek haksızlıkmı yapmış oluyoruz. Asla değil…İnsanda biraz sıkılma ve utanma olur.

Sn Özel değişimden söz ediyor.Değişim öncelikle zihinlerde değişmelidir. Seçim öncesi 8 Ocakta zoom toplantısı ile Sn Kılıçdaroğlu’na karşı kumpas kurmaya çalışanlar ben değilim.Sn Kılıçdaroğlu Kaybetmedi. Kılıçdaroğlu sizin gibi zihniyet içerisinde olan ihanetciler yüzünden kaybetti.Şimdi kalkmış beyefendi utanmadan sıkılmadan Kılıçdaroğlu’na veryansın ediliyor. Bu haksızlık ve ihanet değil’de nedir?

Kongrede bilinçli olarak konuşmasına öncelik verilen Özgür Özer şovundan sonra kongre salonun adeta boşalması gözlerden kaçmaz’ken CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan parti üyesi Örsan Kunter Öymen de boşaltılmış olan çok az kişinin olduğu salonda konuşmasında oligarşik yapı yüzünden birçok hata yapıldığını açıkladı.

Öymen konuşmasında “Oy oranı yüzde 1-2’yi geçmeyen partilere 39 milletvekili hediye edildi. Bu cumhuriyetçilik, halkın egemenliği, temsiliyet ilkeleriyle çelişen bir durumdur. Çelişki ötesi temsiliyet ilkesinin gasbedilmesidir. Oy oranıyla orantısız biçimde milletvekiliniz varsa bu halkın egemenliği ilkesinin gasbedilmesi ” olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

Burada değişimden söz ediliyor. Hangi değişim, bizim değişime ihtiyacımız yok. CHP kendi kuruluş ayarlarına döndüğü an sorun kendiliğinden çözülür. Bizim yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, Bülent Ecevit’in, Erdal İnönü’nün; ideolojik temelli, ilkeleri olan, tutarlı bir siyasete geri dönmemiz gerekiyor” aksi haliyle büyük sorun yaşarız açıklamasında bulundu.

Salonda hararetli geçen bazı konuşmalardan sonra, Adana büyük şehir belediye başkanı Zeydan Karalar konuşmasının bir bölümünde, Adana Milletvekili Ayhan Barut’a göndermede bulunması salonda biraz tansiyonu yükseltti. Karalar konuşmasının bitmesi sonrası hemen kongre salonunu terk  etmeye çalıştığı gözlendi. Bu arada Adana milletvekili Ayhan Barut, Başkan Zeydan Karalara doğru yönelerek bu haksız konuşma nedeniyle sözlü müdahalede bulunarak, cevap hakkını kullanmak istedi Ancak divan başkanı yanlı ve taraflı davranarak, Ayhan Barut’a konuşma hakkı vermediği görüldü.

CHP 38.Adana il olağan kongresinde, delegeler tek liste ile gidilen genel kurulda oylarını kullandılar ve seçim bitti. CHP Adana olagan il kongresinde belirlenen yeni yönetim listesi aşağıdaki şekildedir:

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.