“HEDEP’İN GÖRÜLMEDİĞİ, YOK SAYILDIĞI İTTİFAK’I İSTEMİYORUZ”

“HEDEP’İN GÖRÜLMEDİĞİ, YOK SAYILDIĞI İTTİFAK’I İSTEMİYORUZ”
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da HEDEP Eş Genel Başkanı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Şirin Park Otel’ de basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında HEDEP partisi olarak mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde izleyecekleri stratejiyi açıkladı.

Tülay Hatimoğulları, “Bugün bütün Türkiye’nin merakla beklediği ve siz değerli basın emekçilerinin en fazla merak ettiği konulardan birisi olan seçim sürecinde vereceğimiz karardır. Bildiğiniz gibi önümüzdeki mart ayında yerel seçimler gerçekleşecek. HEDEP olarak yerel seçimlerde elbette oyumuzda yaşanmış olan düşüşlerden kaynaklıda bizler kendi iç muhasebemizi yapmaya başladık. Türkiye’nin dört bir yanında bütün İl, ilçelerde ve yerellerde değerli halkımızla buluşmalar gerçekleştirdik, sayısız toplantılar yaptık. Hem değerli halkımızla hem il ilçe örgütümüz ile oy düşüşümüzü, yürüttüğümü stratejimizin doğruluğu ve yanlışı neredeydi bütün bunları çok detaylı şekilde tartıştık” dedi.

“BİZLER HALKIMIZIN TALEBİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Hatimoğulları yerel seçimlerde halkın görüşlerini göz önünde tutarak ilerleyeceklerinden bahsetti; “Yerel seçimlerde bizim önümüzü açacak bir perspektif oluşturma konusunda da değerli halkımızın görüşlerine de başvurduk. Halkımızın bizden çok net bir talebi oldu. Bu yerel seçimlerde 2019’da yapılan seçimler gibi veya mayıs ayında yapılan seçim gibi HEDEP’in görülmediği, yok sayıldığı, görülmeyeceği, aynı masada oturulmayacağı bir ittifakı biz istemiyoruz dedi halkımız. Bizler halkımız bu talebini değerlendiriyoruz. 11-12 kasımda Ankara’da bir yerel yönetimler çalıştayı gerçekleştirdik. Yerel yönetim çalıştayımızda bu konuları detaylı şekilde konuştuk.  Tabi ki bir yönden de nasıl bir yerel yönetim olmalı, yaşanan eksiklikler nelerdir, yerel yönetimlerin doğrudan demokrasiyi temsil etmemesinden tutun da kent hizmetlerine kadar her şeyi konuştuk.”

“KENDİ ADAYIMIZ İLE ÇIKACAĞIZ”

Hatimoğulları, “Türkiye’de birinci ve ikinci olduğumuz beldelerde, belediyelerde, büyükşehirlerde kendi adayımız ile çıkacağımızı karar altına almış bulunmaktayım. Bu belediyelerimizde kayyum atandığını sizlerde biliyorsunuz. Hem mevcut olarak kazanılmış belediyelerimizi kayyumun elinden söke söke alacağız. Bu dönem değerli halkımızla yaptığımız buluşmalarda ortaya çıkan bir kararlaşmamız oldu. O da ön seçim yapmaktır. Bütün yerellerimizde belediye eş başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ön seçim ile belirleyeceğiz. Ön seçimde nasıl oy kullanılacağını, seçim nasıl yapılacağını bütün bunların detaylı çalışmasını seçim komisyonumuz yürütüyor” diyerek ifade etti.

“KİMSE ASLI DURURKEN TAKLİTİNE OY VERMEDİĞİNİ BU SON SEÇİMLERDE DE GÖRDÜK”

Batı illerde yapılacak olan seçimde 2019’da yapılan seçim gibi büyükşehir belediyelerinin ana muhalefet partisi tarafından kazanılmasına katkı sağladığını belirten Hatimoğulları, “Bizler muhalefetin yeterince yanımızda olmadığını eleştirdik. Geçmişte de günümüzde de aynı eleştiriyi yapıyoruz. Bizler bu ülkede başka siyasi çizgileri taklit ederek siyaset yürütemeyeceğimiz mayıs seçimleri bize gösterdi. Hiç kimse aslı dururken taklitine oy vermediğini bu son seçimlerde de gördük” dedi.

“HEDEP BİZİM YANIMIZDA GÖRÜNMESİN GİBİ BİR YAKLAŞIMI BU DÖNEM KABUL ETMEYECEĞİMİZİ İLAN ETTİK”

Tülay Hatimoğulları konuşması sonlandırırken önemli ifadelere yer verdi; “Son grup toplantısında Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan ifade etti, biz batıda ittifaklara kapalı değiliz. Ama ittifaklar demokratik zeminde açık, şeffaf, tıpkı burada nasıl konuşuyorsam aynı açıklık ve şeffaflık ile bir ittifak süreci yaşanacaksa bizler bu ittifakta yer alacağız. Aksi taktirde HEDEP bize oy versin ama kenarda dursun, HEDEP bizim yanımızda görünmesin gibi bir yaklaşımı bu dönem kabul etmeyeceğimizi ilan ettik. Yerelde nasıl bir siyaset izleyeceğimiz merkezde yapacağımız görüşmelere bağlı olacaktır. Tabi ki yerelin iradesi çok önemlidir. HEDEP’in ana stratejisinin nasıl açığa çıkacağı da bir o kadar önemlidir.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.