“BELEDİYELERİN GÖREVİ ŞEHİRLERİMİZDE ÇOK ÖNEM ARZ ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“BELEDİYELERİN GÖREVİ ŞEHİRLERİMİZDE ÇOK ÖNEM ARZ ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Yayınlama: 19.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana Ticaret Odası, MÜSAİD, AGİAD, DAİMFED, ÇUGİAD, ADSİAD, İŞKAD ATO’nun meclis salonunda bir araya gelerek Adana’nın yerel yönetimlerinden beklentilerini içeren konuşmalarını anlatmak için basın toplantısı gerçekleştirdiler.

“BU KENT HEPİMİZİN”

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, “Adana basını olarak ilk defa bizim gibi sivil toplum örgütlerine karşı iki karar vereceksiniz. Ya ne yapıyor bunlar? Ya da Adana’ya çok değer veriyorlar diyeceksiniz. O tercihi de sizlere bırakıyorum. Malumunuz 31 Mart’ta yerel yönetimler seçimleri var.  Biz bu isteklerimizi niye dile getirdik? Arkadaşlar bu Adana’da gördüğünüz tüm caddeler, tüm sokaklar, tüm esnaf, tüm üretici, tüm toplantı, tüm sanayici, ticaret odasının üyeleri dolayısıyla bu kent hepimizin.  Bu şehrin kalkınmasında, bu şehrin gelişmesinde, bu şehrin ihracatında, bu şehrin hacminin daha büyümesinden en çok sorumluluk arz eden bizleriz. Onun için sadece şehrin gelişmesi, bizim gibi sivil toplum örgütleriyle bitmiyor” dedi.

Yücel Bayram konuşmasında şehrin kalkınmasında belediyelerin üzerine  büyük görev düştüğünden bahsetti; “Hayranlıkla izlediğimiz şehirler biraz araştırırsanız belediyelerle gelişmiş oluyor. Belediyelerin görevi şehirlerimizde çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Onun için günlerdir oturduk. Baktık ki belediye başkan adaylarının çıkan adaylar birisi yaptık birisi de ne yapacağını söylemiyor. Büyükşehir ve ilçeler için de aynı şeyler geçerli. Hepiniz sokakta, caddede çeşitli yerlerde karşılaşıyoruz. Bizim amacımız hiçbir adaya hiçbir partiye taraf olmak değil. Bu yaptığımız açıklamayı biz her hangi parti gözetmeksizin hangi partiyi kazanırsa kazansın bunlardan isteklerimiz olarak yapıyoruz. Yarın ilçelerimizde, büyük büyükşehrimizde seçilen belediye başkanından taleplerimiz bunlar. İnşallah taleplerimizi doğru doğru yapmışızdır.”

“15 İLE BİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANIYLA BİRLİKTE OLSUN”

Bayram, “Açtığımız yerel yönetimlerden beklentilerimiz en çok arz ettiğimiz birlikte güçlü, ekonomide öncü Adana. Biz sağ olsun başkanlarımla beraber birlikte güçlünün temelini atıyoruz. Ben iddia ediyorum birlikte güçlü değilseniz ne bulunduğunuz grup için ne de Adana için hiçbir şey yapamıyorsunuz çok zorluklar yaşıyorsunuz. Büyükşehir belediye başkanı bir şehrin amiridir abisidir. Ama bugün hayran olduğunuz şehirler ya da niye bu kadar gelişti dediğimiz şehirlerden belediye başkanlarının etkisi abartmıyorum yüzde seksen. Hala ihracatımız iki milyon dokuz yüz milyarlar. Ama niye böyle oldu o dediğimiz Antep on altı milyar diyor. Bizim de Büyükşehir Belediye başkanımız kim olursa olsun ondan isteğimiz bu. Büyükşehir abilik yapsın. Büyükşehir büyüklük yapsın. Ama önce hangi partiden olursa olsun 15 ile bir ilçe belediye başkanıyla birlikte olsun” diyerek belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.