ARABALARIN CAM SİLECEKLERİNİ İCAT EDEN KADIN…..

Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

1903 yılının soğuk bir kışında New York da tramvayla giderken sulu kar yüzünden sürücünün zar zor açık ön cam ile aracı ilerletmeye çalıştığını gören bir kadın kafasını buna takar.

Kendine bir tasarımcı tutarak araba camları için bir aparat yapmak üzere çalışmalara başlarlar. Daha sonrasında ise elini çabuk tutan kadın bölgesel bir şirket kurar. Bu aletin patentini ise 1903 yılında 17 yıllığına alır. Alet aracın içerisinden dışarıdaki sileceği kontrol eden bir koldan oluşmaktadır.

1920 de ise patentin süresinin dolması ve otomobil üretiminin hız kazanması nedeniyle artık bu alet standart bir arabada olmazsa olmaz bir aparat haline dönüşmeye başladı. İlk kez bu aletin standart olarak kullanılması 1922 tarihinde Cadillac firması tarafından sağlandı.

İşte cam sileceğinin icat edilme serüveni böyle olmuştur. Ve görüyorsunuz ki gene silme kelimesinin olduğu bir alanda kadınlar yerini kimseye kaptırmıyor.

Arabalarda cam sileceklerini icat eden bu akıllı kadın kimdi ?…

Mary Anderson ,1866 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinde Alabama eyaletinde dünyaya gelmiştir.1898 e kadar sığır çiftliği işletmeciliği ve bağcılık işleriyle uğraşmıştır. Ayrıca gayrimenkul geliştiriciliği yapmıştır ve ölene kadar Fairmont Apartmanları yönetimine devam etmiştir…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.