ANNEANNELERİNİZİN BESLENME TARZINA DÖNÜN

Yayınlama: 18.09.2024
Düzenleme: 16.09.2024 13:50
A+
A-

Günümüzün zehirleri fast food ve paketli gıdalardır…Uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorsanız yediğiniz besinlere dikkat edin .Ve size önemli bir tavsiye, anneannelerinizin beslenme tarzına dönün…

Marketlerden her şeyi paketli olarak almayın. Biber salçanızı domates salçanızı kendiniz yapın…Sebzelerinizi yazdan kurutun ya da konserve yapın…Meyve kurutun…Kendi zeytininizi kendiniz salamuralayın…tarhananızı kendiniz yapın…bunları paketlenmiş aldığınız zaman içlerine bozulmaması için tehlikeli kimyasallar koyuyorlar beslenirken vücudunuza girdiğinde çeşitli hastalıklara neden oluyorlar.

Paketli içinde sağlığa zararlı trans yağlar ve tehlikeli Çin tuzları olan cipsler yiyeceğinize klasik kuruyemişlerimizden tüketin.

Öncelikle soğan ve sarmısağı bol kullanın. Çünkü bu besinler tümörlü hücrelerin gelişimini önleyip bağışıklığı güçlendirir. Kışa giriyoruz bol bol lahana yiyin. Lahana turşusu yemek ,haşlanmış lahana yemekten daha sağlıklıdır. Çünkü daha fazla C vitamini içerir. Lahanayı haşlarsanız içeriğindeki vitaminlerin çoğu yok olur. Bu vitaminler kolajen üretimi için gereklidir. Daha genç görünmek istiyorsanız ve hızlı yaşlanmak istemiyorsanız lahana turşusu tüketmeye özen gösterin.

Asla hazır turşuları almayın, üşenmeyin evde kendiniz yapın .Kışları sık olarak bakliyat ve kelle paça yemeyi unutmayın ki bağışıklık sisteminiz güçlensin.

Bol bol incir ve zeytin tüketin. Japonya da bir grup doktor yaptıkları araştırmanın sonucunda büyük ölçüde yaşlılığı önleyici bir madde tespit ettiler .Bu madde sadece zeytin ve incirde bulunuyor.

Velhasılı kısacası, anneannelerinizin babaannelerinizin uyguladığı beslenme tarzına dönün.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.