TÜRKİYEDE İNSANLARIN RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Yayınlama: 16.03.2024
Düzenleme: 15.03.2024 15:32
A+
A-

Sağlık Bakanlığının verilerine göre Türkiye’de Kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci sırada Psikiyatrik hastalıklar bulunuyor.

Ülkede her beş kişiden birinin ruhsal sorunları var .Her altı hastadan ancak biri tıbbi yardım alıyor. Yani insanımızın kültürel geriliği kendi psikolojik hastalığını kabul etmemekle kendini gösteriyor.

Televizyonlarda gazetelerde her gün sürekli cinnet haberlerine şahit oluyoruz . Ailesinin hepsini katleden babalar, Çocuklarını boğazlayan anneler, ebeveynlerini öldüren gençler…Hastanelerimizde doktorlar göz göre göre katlediliyorlar. Trafikte yol vermedi diye insanlar birbirlerine kurşun yağdırıyorlar, olmadı, bıçaklarla çekiçlerle levyelerle, ellerine geçen kesici ve delici ne varsa saldırıyorlar.

Dünya sağlık örgütünün verilerine göre Amerika’dan sonra ruh sağlığı bozuk  2. Ülke Türkiye’ymiş…Ne vahim.

Ne oldu bu ülkeye ?

Neden bunlar oluyor ?

Ben genç kızken böyle olaylara yılda birkaç defa çok nadir rastlardık…Benim yaş grubumdakiler hatırlar ,hiç böylesi acımasız bir şiddetin olduğu toplum yoktu. Türkiye bu hallere nasıl düştü ?

Öncelikle Ekonomik sorunlardan…Dinsel baskılardan…Politik dengesizliklerden…Popülist kavgacı politikacılar yüzünden…Sosyal dengesizliklerden…En önemlisi de Milletken Ümmet olmaya zorlanmalardan dolayı toplum kimlik bunalımına girdi…

Herkese tavsiyem…Herkesi uyarıyorum…

Gerilim anında önce derin bir nefes alın sakinleşin olayı enine boyuna anlayın…

Kimseyle tartışmayın…Eften püften şeyler için kavga etmeyin ,alttan almasını bilin…Birbirinize karşı empati yapın…

Önce birbirinizi anlamaya çalışın…Özür dilemeyi bilin .Unutmayın ki Özür dilemek bir erdemdir…

Ve hiçbir sorun insan hayatından önemli değildir.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.