39 KARDEŞİNİ KATLEDEN… SULTAN III.MEHMET…

Yayınlama: 01.01.2024
Düzenleme: 26.12.2023 12:31
A+
A-

Sultan III.Murat 1595 ‘de öldükten sonra oğlu Sultanı III. Mehmet tahta çıktı ve ilk işi de kardeşlerinin hepsini boğdurmak oldu .Babasının tabutu saraydan çıkarken gerisinden 39 tabut daha geliyordu. Sultan III.Mehmet 19 erkek kardeşini ve 20 kız kardeşini öldürtmüştü.

Ayasofya Camisi avlusundaki türbede 54 kişi yatmaktadır. Bunlardan 20 si oğlu 23 ‘ü kızıdır. Türbede yatan oğullarının yaşı küçüktür, hatta 6 aylık olanları bile vardır. Ama hepsinin ölüm tarihi 1595 ‘dir.

III .Mehmet Bununla da yetinmemiş babasının gebe eşlerini öldürtmüş ve ergenlik çağında iki kardeşinden gebe kalmış 7 cariyeyi denize attırmıştı. Çocuk  Şehzadelerden biri  ‘’-Beni kestanelerimi yedikten sonra boğun ‘’ diye yalvarıyordu…Tarihçi Evliya Çelebi yazılarında ‘’-Bir şehzadenin daha emzirilirken annesinin kucağından sökülüp alındığını, boğulduğunda emdiği sütün burnundan geldiğini yazar.

Evliya Çelebinin naklettiğine göre ‘’-İstanbul halkının feryatlarını gökdeki melekler duymuştu.’’   III.Mehmet sadece bununla yetinmemiş 16 yaşındaki kendi öz oğlunu da öldürtmüştür.

III .Mehmet öldüğünde I.Ahmet tahta oturdu. III.Mehmet in cenazesi Ayasofyaya götürüldü, cenaze namazı kılınacaktı. Ama genç Padişah gelmemişti…

‘’-Taht sahibi olmak için 39 kardeşini ve bir oğlunu öldürten adam babam da olsa katildir. Ben katil bir adamın cenaze namazını kılmam. Varın siz kılın ‘’ diye  reddetti…

(Tarih bilmeyenler bunu okusunlar ,detayını öğrenmeleri için Tarih kitaplarını okumaya lütfetsinler, Özellikle Osmanlı torunuyuz diye geçinen Çakma torunlar…Osmanlı bir ailedir…Türklük bir soydur…Osmanlı ailesinden olanlar belirli bir ailedir…hala bunu anlamayan beyinsizler var.)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.