Gerçek yüzün neyse onu göster

Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Asla başkalarının senin ne olduğun hakkında söylediklerine kulak asma,  daima nasıl olmak istediğin hakkında kendi iç sesini dinle. Aksi taktirde bütün hayatını boşa harcarsın. Unutma iç sesine karşı doğru  ol.  Seni tehlikeye atabilir,git tehlikeye atıl, ama iç sesine karşı doğru kal. İşte o zaman içsel doyumla dans edeceğin gün gelir.

Daima bak ilk şey varlığındır ve başkalarının seni etkilemesne ve kontrol etmesine izin verme .Bunu yapmak isteyecek çok kişi vardır. Herkes seni kontrol etmeye hazırdır, herkes seni değiştirmeye hazırdır ,herkes sana istemediğin bir yön vermeye hazırdır. Herkes sana bir hayat rehberi verir. Ama bu rehber senin içinde vardır. Sen onun mavi kopyasını taşıyorsun.

Özgür olmak kendine karşı doğru olmaktır  .Özgür olmak çok tehlikeli bir fenomendir.Çok az insan bunu yapabilir. Ama insanlar bunu ne zaman yapsalar başarırlar .Öyle büyük bir güzelliğe ,öyle bir lütuf öyle bir tatmine ulaşırlar ki, hayal bile edemezler…

Daima iç sesini dinle ,başka hiç kimseyi dinleme. Etrafında seni baştan çıkaracak binlerce şey vardır,  çünkü elindekileri satmak için kapı kapı dolaşan insanlar vardır.Dünya bir süpermarkettir ve herkes sana elindekileri satmak ister.Herkes bir satıcıdır. Çok fazla dinlersen çıldırırsın. Hiç kimseye kulak asma .Sadece gözlerini kapat ve iç sesini dinle. Meditasyonun özü budur,iç sesini dinlemek .Özgür olmak için ilk yapılması gereken budur.

Sonra ikincisi gelir ama ikincisi ancak birincisini yaptıysan  mümkün olabilir. Asla maske taşımamak .Kızgınsan kızgın ol. Çok risklidir, ama gülümseme, çünkü doğru değildir .Sana kızgınken gülümsemeyi öğrettiler ,ama  o zaman gülümsemen sahte olur,bir maske olur. Kalbin öfkeyle zehirli doluyken gülümsemek sahte bir fenomendir.

İşte o zaman tam tersi de olur. Gülümsemek istediğinde gülümseyemezsin .Bütün mekanizman alt üst olmuştur.,çünkü öfkelenmek istediğinde öfkelenmedin,nefret etmek istediğinde nefret etmedin.Şimdi sevmek istiyorsun ama yeniden mekanizmanın çalışmadığını fark ediyorsun .Şimdi gülümsemek istiyorsun ama bunu zorlayarak yapmak zorunda kalıyorsun .Kalbinin içi gerçekten gülümseme ile dolu ve kahkaha atmak istiyorsun ama gülemiyorsun, boğazına birşeyler tıkanıyor.

Özgürlük hakkında hatırlanması gereken üçüncü şey, daima şimdiki zamanda kal.Çünkü bütün sahtelikler geçmişten ve gelecekten gelir. Geçmiş geçmiştir buna kafanı yorma, ve onu bir yük gibi sırtında taşıma aksi taktirde şimdiki zamanda özgür olmana izin vermeyecektir. Ve henüz gelmemiş  olan gelecek gelmemiştir..Gelecek hakkında gereksiz yere kafanı yorma ,aksi taktirde gelecek şimdiki zamana akacak ve şimdiki zamanı yok edecektir. Şimdi zamana karşı doğru ol ki özgün olasın.Şimdi ve burada olmaktır özgünlük. Geçmiş yok, gelecek yok. Sadece şimdiki an sonsuzluğundur…

Bu üç şeye dikkat edersen PATANJALİ ustanın doğruluk dediği şeye ulaşırsın. O zaman ne dersen de doğru olacaktır. Genelde doğruyu söylemek için tetikte olman gerektiğini düşünürsün.Ben bunu söyleyemiyorum. Ben diyorum ki,özgünlük yaratıyorsun ,ne dersen de doğru olacaktır.

Özgün bir insan yalan söylemez. Söylediği ne olursa olsun doğru olacaktır. Doğruluk,özgünlük,doğru olmak,yanlış olmamak,maske kullanmamak anlamına gelir.

Gerçek yüzün neyse onu göster…

Ne pahasına olursa olsun.

(Alıntıdır)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.