100 YIL SONRA NE OLACAK ?

Yayınlama: 25.06.2024
Düzenleme: 24.06.2024 11:21
A+
A-

100 yıl sonra ne olacak ? bunu hiç düşündünüz mü ?

100 yıl sonra, diyelim ki mesela 2124 yılında hepimiz ,ailemiz ve arkadaşlarımız ölmüş olacak…

Emek vererek, para kazanıp biriktirerek inşa ettiğimiz evlerde yabancılar yaşayacak. Ve bu gün sahip olduğumuz her şeye başkası sahip olacak. Sahip olduğumuz çoğu şey yok olacak, atılacak veya yok edilecek .Üzerine bir ton para verdiğimiz arabalar da muhtemelen hurdaya çıkacak.

Torunlarımız kim olduğumuzu bile zor hatırlayacak, bizi belki anımsayacaklar. Yani kaçımız dedemizin babasını tanıyor ? Öldükten sonra bir kaç yıl daha anılacağız ve sonra birinin duvarındaki bir portre olacağız…o da resmimizi asarlarsa !…

Bir kaç on yıl sonra ,tarihimiz fotoğraflarımız ve tüm o  yaptıklarımız tarihin unutkanlığına karışacak .Hatta anılarımız bile silinecek. Bir gün bu soruları analiz etmek için biraz durup düşünseydik, Belki de zihnimizi günlük olarak meşgul eden şeylerin % 95 i için endişelenmenin ne kadar anlamsız olduğunu anlardık. Bu konuları düşünebilseydik ,kesinlikle yaklaşımlarımız, düşüncelerimiz değişirdi ve her şeyi farklı yapardık.

Belki de hayatımızı daha özgürce yaşayabilir ve keyfini sürebilirdik. Ailemiz, sevdiklerimiz, Hırslarımız ve hedeflerimiz için değil sadece kendimiz için yaşardık.

Şu sözü unutmayın…

‘’-Eğer 5 yıl sonra önemli olmayacaksa, üzülmek için 5 dakikadan fazla zaman harcamayın ‘’

(Alıntıdır)

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.