ZEKİ GÜÇ: Çukurova’ya Yeni Projeler Kazandıracağıma İnanıyorum

CHP Çukurova Belediyesi Melis Üyesi Aday Adayı Zeki Güç Meclis Üyeliği hakkında merak edilen sorunları yanıtladı.

ZEKİ GÜÇ: Çukurova’ya Yeni Projeler Kazandıracağıma İnanıyorum
Yayınlama: 02.02.2024
Düzenleme: 01.02.2024 22:06
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Songül Bulut – CHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Zeki Güç, Toros TV’nin Youtube kanalında yayınlanan Melisa ileDoğruya Doğru Programına katıldı. Katıldığı programda Meclis Üyeliği hakkında merak edilen soruları yanıtlayanGüç; Çukurova’yı iyi biliyor, iyi tanıyorum. Bu yüzden Meclis Üyeliğine talibim.” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliği Aday Adayı olan Zeki Güç, Toros TV’nin Youtube kanalında yayınlanan Melisa Karmış’ın hazırlayıp, sunduğu Melisa ile Doğruya Doğru Programına katılarak, merak edilen soruları yanıtladı. Cumartesi günü yapılacak olan CHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliği temayül yoklamasında listenin 15. Sırasında yer alan Güç, partililerden desteklerini talep etti. Zeki Güç, “Yıllardır Çukurova’da yaşayan bir vatandaş olarak Çukurova’yı iyi bilir, iyi tanırım. Aynı zamanda Çukurova’yı seviyorum. Çukurova, sosyo-kültürel anlamda da entellektüeldüzeyi bana en yakın olan ilçelerden biridir. Çukurova’ya birtakım işler kazandıracağıma da gönülden inanıyorum. Çukurova’nın ihtiyaçlarına ve Çukurovalıların isteklerine de yakından vakıfım. Bu sebeple iş hayatımdan dolayı biraz geçte olsa, Meclis Üyeliğinden başlayarak politikaya dahil olmak istedim. Çukurova hali hazırda gelişmiş ve her geçen gün gelişmeye devam eden bir ilçemizdir. Partililerimiz ve vatandaşlarımızda takdir ederse şayet bizlerde Meclis Üyesi olduğumuz zaman Çukurova’nın daha da gelişmesine katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda pek tabii ki projeler hazırlayacak Meclis toplantılarında dile getirip, Belediye Başkanımıza sunacağız.” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM ALANINDA GERÇEKLEŞTİRELECEK FAALİYETLER OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”

Katıldığı programda Meclis Üyeliği Adaylığı süreci ile alakalı merak edilen soruları yanıtlayan Güç, gençler için eğitim ve öğretim alanında gerçekleştirilecek faaliyetlerin son derece önemli olduğunun altını çizerken aynı zamanda bu alanda projeler gerçekleştirmeyi hedeflediğini kaydetti. Güç, “Eğitimle ilgili konuları çok önemsiyorum. Aslında hepimizin önemsemesi gerekiyor. Gençler ile alakalı net politikalar üretemiyoruz maalesef. Eğitim alanında gençler için çok daha fazla faaliyet sağlamamız gerekiyor. Özellikle belediyelerin gençler hususunda eğitsel, kültürel alanlar, mekanlar oluşturulmalı. Örneğin daha önce Çukurova Belediyesinin daha önceden üretmiş olduğu bir yurt projesi var. Bu geçleri destekleyen bir projedir. Bunun gibi daha fazla proje gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu alanda da çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra aslında gençlik ekonomik sıkıntıdan dolayı da şu an sıkışmış durumda. Gençler şu an bir kafeye bile zor gider oldu. Tüm bunları göz önüne aldığımız zaman gençler için ön plana çıkan faaliyetlerin yürütülmesi gerekmektedir. Gençler için eğitimin önemli olduğu kadar istihdam da önemli bir konudur. Adana’da işsizlik oranları maalesef ki yüksek. Özellikle belediyelerin gencinden, orta yaşlısına işsizlikle savaşan tüm vatandaşlar için katma değer alanlar sağlaması gerekmektedir. Aslında bu da eğitimle ilgili bir sorundur. Üreten bir belediye olmak en önemli vazifelerimizden biridir. Çünkü üretim sosyal bir belediyeciliğin aynı zaman da yaratıcısıdır. Bizimde bu hususta tabii ki proje çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

“SPOR YAPAN ÇOCUKLAR MUTLU ÇOCUKLARDIR”

Program esnasında Adana’nın bir spor kenti olduğunu ve sportif faaliyetler alanında da 7’den 70’e herkesin desteklenmesi gerektiğini aktaran Güç, konu ile alakalı şunları kaydetti; “Adanamız bir spor kentidir. Profesyonel kulüpleriyle olsun, amatör kulüpleriyle olsun her dalda Adana tam anlamıyla sporla iç içe olan bir şehirdir. Spor yapan gençlerin, çocukların, vatandaşlarımızın önünü açmamız ve destek olmamız gerekmektedir. Eskiden bizler tarlalarda, bahçelerde, sokak aralarında oyunlar oynadık. Maalesef ki artık kentte yaşıyoruz ve çocuklarımızın, geçlerimizin böyle bir şansı yok. Bu bağlamda spor salonları ve spor faaliyetleri yürütülecek alanlar gerçek anlamda son derece önemlidir. Spor yapan çocuklar mutlu çocuklardır. Çünkü bir bakıma öz güvenleri de yüksektir. Sportif faaliyetler ve spor alanları hususunda Çukurova’da çalışmalar yapmak isterim. Gençleri ve çocukları toplumla kaynaştırmanın en birincil adımlarından biri de spordur. Bu sebeple spor alanında da faaliyet yürütmek, katma değer kazandırma oldukça önemlidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.