Topuz: Atatürk’ün projesini  hayata geçirmek istiyorum

Gazetemizi ziyaret eden Karataş Belediye Başkanı Topuz, ulaşılabilir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade etti

Topuz: Atatürk’ün projesini  hayata geçirmek istiyorum
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Karataş’ta hayata geçirdiği projelerle adından sık sık söz ettiren Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz gazetemizi ziyaret ederek Karataş hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde Karataş Belediye Başkanlığı A.Adaylığı başvurusunda bulunan Topuz, “ Karataş Akdeniz’in incisidir. Bizde burayı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Ülkeye büyük katma değer katacak”  

Son 5 yıldır Karataş’ın tanınırlığının artması, halkın rahat bir biçimde yaşaması ve turizmin ön plana çıkması için birçok projeye imza atan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz geçmişten günümüze Karataş için gerçekleştirmiş olduğu projelerden ve Karataş’ın neredeyse 50 yılını planladığını dile getirdi. Deniz taşımacılığının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ortaya attığını belirterek, “Bu proje deniz yolu ile, Taşucu – Mersin – Tarsus – Karataş – Yumurtalık – İskenderun Körfezi – Hatay belki de gelecekte Doğu Akdeniz’e ulaşımı sağlayacak. Deniz yolu projesi Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda, II. Dünya Savaşı’nın çıkması ve daha sonra karayoluna önem verilmesi nedeni ile uygulamadan kaldırıldı. Böyle bir projenin hayata geçmesi, ülkeye büyük bir katma değer de sağlayacak.”dedi

 “Magarsus Antik Kenti Karataş Adına Büyük Ses Getirecek”

Geçtiğimiz günlerde kazı çalışmalarına başlanan Magarsus Antik Kenti’nin Karataş için önemli bir turizm kaynağı olacağını ifade eden Topuz, şunları kaydetti; “Karataş’ta yeni bir kazı alanı Antik Magarsus alanı ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Karataş Belediyesi olarak bu alanı ilgili Bakanlığa tahsis ettik. Bu Magarsus Antik Kenti tüm Türkiye’de hatta Dünya’da Karataş adına büyük bir ses getirecektir. Yerli-yabancı turist ve Karataş’ın turizmi için çok önemli adım bu. Karataş’ta deniz var kum var güneş var. İçerisinde tarihi de koyduğunuz ve gastronomi noktasında balığı da içerisine koyduğumuzda Karataş yerli ve yabancı turistler için paha biçilmez bir nokta olacak. Bu alanda elimizden geleni yapıyoruz.

“Ücretsiz Halk Plajı Projesini Hayata Geçiriyoruz”

Başkan Topuz, hem Karataş halkı hem Adana halkı hem de çevre illerden özellikle Karataş’a gelen vatandaşlar için ücretsiz halk plajı projesini hayata geçirdiklerini duyurdu. Topuz; “Geçen hafta içerisinde Karataş için önem arz eden ücretsiz halk plajı noktasında talepte bulundum. Sağ olsun bakan bey plajın yerini belirledi. Biz 3 plaj için başvuru yapmıştık. Şu an 1 yer onaylandı. 2024 Nisan ayı içerisinde plajın çalışmalarına başlanacak ve inşallah önümüzde ki yaza vatandaşların kullanımına açılmış olacağını düşünüyoruz. Bu plaj doğu Akdeniz de ki halka en yakın plan olacak. Buna benzer en yakın plaj Alanya bölgesinde bulunmaktadır. Bu alanda Adana-Karataş için denizcilikle ilgili büyük bir çalışma olacak. Turizm Bakanlığı şu an Muğla/Ilıca plajının aynısını yapacak.  Ayıca mavi kum plajı ile alakalı çalışmalarımızda devam etmektedir. Bu yaz inşallah bölgemizde hizmet verecek. Mavi bayraklı plaj noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Adana’nın tek mavi bayraklı plajını Karataş’a kazandıracağız. Bu konuda Karataş halkına söz vermiştik ve hızlıca ilerliyoruz. ” şeklinde konuştu.

“Karataş’ın Hastane Problemini Ortadan Kaldırıyoruz”

Karataş için hayata geçirmekte oldukları projelerden bahseden Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, ayrıca ilçeye yeni bir bağımsız hastane projesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Topuz, “Karataşlı vatandaşlarımızın yıllardır yer gösterilemediği için çözülemeyen hastane problemini Karataş belediyesi olarak çözdük. 25 yataklı devlet hastanesi projesi hayata geçiriliyor. Karataş Belediyesinin belirlemiş olduğu bir alanı biz ücretsiz bir şekilde Sağlık Bakanlığına devrediyoruz. Karataş’ta merkezde 25 yataklı gir hastane kuracağız. Hastane içerisinde poliklinikler ve acil servisi olacak. D tipi hastane modeli olan bu hastanenin kapasitesi nüfusa göre belirlendi. Tabi ihtiyaç dâhilinde büyütülebilecek bir hastane olacak. Bunun en önemli yanı kendi bünyesinde bağımsız bir hastane olması olacak. Şu an var olan hastane Yüreğir devlet hastanesinin ek hizmet binasıdır. Karataş’ta en büyük gördüğümüz sıkıntılardan biri işsizlik ve hastane problemiydi. Bu proje ile birlikte bu sorunlara çözüm yolu açmış bulunmaktayız.  Aynı şekilde bir projeyi Tuzla’da hayata geçirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konuş Noktasında TOKİ’ye Başvuruda Bulunduk”

Bölgedeki nüfus artışı sebebiyle depreme dayanıklı toplu konut noktasında bir hasıl oluşması sebibyle TOKİ’ye (Toplu Konut İdaresi) başvurduklarını belirten Topuz, bu alanda rezerv alanlarının belirlenmesi hususunda çalışmalar yapıldığını kaydetti. Başkan Topuz, “Bölgemizde bir yandan kentsel dönüşüm bir yandan da toplu konut noktasında bir hasıl oluştu. Biz de konu ile alakalı TOKİ’ye başvurduk. . Bununla ilgili Karataş içerisinde özellikle rezerv alanı belirlenmesini talep ettik. TOKİ’de hazine arazisi noktasında bahçe mahallesinin hemen sınırında 560dönüm bir alan gece kondu mahallesini önleme sınırı olarak ilan edildi. Amaç tamamen nüfus artışına bağlı kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı binalar yapılması. Bir alan şu an TOKİ alanı olarak ilan edildi. Bu konuyla alakalı çalışmalarımız da devam edecektir. Geçtiğimiz haftalarda bu konu ile alakalı gerekli izinler ve yazılar TOKİ vasıtası ile bizlere ulaştı. Süreç su anda işliyor.

 “Karataş’tan Akdeniz’e Uzanan Deniz yolu”

Karataş Hatay Karataş- Kıbrıs arası deniz otobüsü ile ilgili bir fizibilite raporu hazırladıklarını dile getiren Topuz, şunları kaydetti; “Denizyolu ile Taşucu, Mersin, Tarsus, Karataş, Yumurtalık, İskenderun Körfezi, ulaşımı aslında Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk tarafından ortaya atıldı. Fakat 2. Dünya savasının çıkması ve kara yoluna önem verilmesi sebebiyle uygulamadan kaldırıldı. Bizler de şuan bunun için bir fizibilite raporu hazırladık ve Ulaştırma Bakanımıza teslim ettik. Böyle bir projenin hayata geçmesi ülkeye büyük bir katma değer sağlayacaktır. Karataş’ın tanınırlığının arttırılması bizim için çok önemli. Karataş turizmden hakettiği değeri alamıyor. Turizmi yükseltmek için elimizden geleni yapacağız çünkü turizmden gelen gelir en değerli gelirdir. Burası Akdeniz’in incisi ve bu alanda gelişmek için projeler geliştireceğiz. Karataş merkeze 1100 metre uzunluğunda iskele kurma çalışmamı devam ediyor. Bu bir yandan deniz otobüsü için bir yandan da tarla balıkçılığı için hem de çeşitli gemilerin ticaret olanağını büyük oranda fayda sağlayacak. Aslında bir liman gibi çalışması Karataş’ı ciddi bir şekilde geliştirecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.