ÜÇ ÜLKE İLE TİCARETİ GELİŞTİRELİM

ÜÇ ÜLKE İLE TİCARETİ GELİŞTİRELİM
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Pēteris Vaivars, Estonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaino Reinart ve Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ricardas Degutis Adana Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette yapılan görüşmede, karşılıklı ticaret heyeti organizasyonları yapılmasına karar verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATO Başkanı Yücel Bayram, ” Adana Ticaret Odası olarak birçok sektörde faaliyet gösteren 46 Meslek Gurubumuz var. Bu meslek gruplarının içinde ihracat odaklı çalışan üyelerimiz mevcut. Bu Üyelerimizle Letonya, Estonya ve Litvanya Ticaret Odaları ile ikili ilişkilerimizi geliştirerek ticaret hacmimizi artırmalıyız” dedi.

Konuşmasının devamında ATO Başkanı Yücel Bayram, ” Sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümenin yakalanmasında, istihdamın ve fert başına düşen milli gelirin artmasında, dış ticaretin, özellikle ihracatın gözardı edilemez bir etkisi olduğu hepimizce bilinmektedir. Bu gerçekten hareket edecek olursak, Türkiye ile Letonya, Litvanya ve Estonya ile ticaretimizi arttırmak amacıyla çeşitli mekanizmaları hayata geçirebiliriz ve kurduğumuz bu sistem sayesinde dış ticaretimize ivme kazandırmalıyız. Bu görüşmenin sonucunda üç ülke ile ilişkilerimizi daha sıkı tutarak hızla görüşmelerimizi ve bağlantılarımızı sağlamalı ve bunu ticarete dökmeliyiz” dedi.

İKİLİ TİCARET KÖPRÜSÜ KURMAK İSTİYORUZ

Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Pēteris Vaivars, Estonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaino Reinart ve Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ricardas Degutis Adana Ticaret Odası ziyaretinde ev sahibi olarak ATO yöneticilerine gösterdikleri ilgi için teşekkür ederken, biz özellikle Adana Mersin’ deki tüccarlarla ticari ilişkilerimizi geliştirmek için buradayız. Sizlerin ve bizim ülkelerimizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşmeler yapmanızı sağlayarak, ticaret hacmimizi artırmak için tüm istişarelere ve ikili görüşmelere hazırız ve bunu geliştirmek için görüşmelerimize devam edelim” ifadesini kullandılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.