10 İL AFET BÖLGESİ VE OHAL İLAN EDİLDİ

10 İL AFET BÖLGESİ VE OHAL İLAN EDİLDİ
Yayınlama: 08.02.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ardından son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.”Şu anda 3 bin 549 kişinin hayatını kaybettiğini ve  20 bin 534 yaralı olduğunu açıklayan Erdoğan, depremden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan, afet bölgelerinde 20 Şubat’a kadar okulların tatil olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Ülkemizin dört bir yanındaki uzman personelimize hemen talimat verdik. Çok sayıda artçı sarsıntının hasar gören binalarda ortaya çıkardığı tehlikeler bölgeyi olumsuz etkiliyor. 53 bin 317 arama kurtarma görevlisi ve destek personeli, yurt içi ve yurt dışından gelen ilave ekiplerle bu sayı artıyor.Çok daha fazla kamu, STK çalışanları ve gönüllüler de yardım çalışmalarında yer alıyor.54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen faaliyetlere nezaret ediyor.En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır.

Bununla birlikte, yaşadığımız deprem afetinin ve etkilerinin vahameti, fevkalade tedbirler almamızı zorunla hale getirmektedir. Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.