SEYHAN’DA BAYRAM MESAİSİ ÇOK YOĞUN GEÇTİ

SEYHAN’DA BAYRAM MESAİSİ ÇOK YOĞUN GEÇTİ
Yayınlama: 06.07.2023
Düzenleme: 06.07.2023 12:51
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) –  Seyhan Belediyesi, Seyhanlıların kurban ibadetini daha sağlıklı ve huzurlu koşullarda yapması için zabıta ve fen işleri, park-bahçeler, sosyal yardım, sağlık işletme ve temizlik işleri müdürlüğü bünyesindeki ekipler, bayramda çok yoğun bir mesai harcadı.

BAYRAM ÖNCESİ ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kurban Bayramı öncesinde belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinin altyapı çalışmaları hızla hazırlandı. Satış ve kesim alanlarında su ve elektrik aboneliği, seyyar duş ve wc kabinleri, asfalt ve mıcır gibi ihtiyaçlar müdürlükler tarafından tamamlanarak, kurban satıcıları ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

11 NOKTADA 5 BİN 246 KESİM ÜCRETSİZ YAPILDI

Kurban Bayramı boyunca 11 farklı noktada 5 bin 246 kurbanın kesimi Müftülük tarafından görevlendirilen din görevlilerinin eşliğinde dini vecibelere uygun olarak, uzman kasaplar tarafından, veteriner hekimler ve sağlık ekiplerinin gözetiminde, hijyenik koşullarda ve ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

VATANDAŞLARA SICAK-SOĞUK İÇECEK İKRAM EDİLDİ

Kurban satış ve kesim yerlerinde kurulan stantlarda kurbanını kestirmek için sıra bekleyen vatandaşlara sıcak-soğuk içecekler ve lokum ikram edildi.

GÜVENLİ VE HUZURLU ORTAMDA KESİM HİZMETİ SUNULDU

Güvenlik görevlileri kurban kesim hizmetinden yararlanmak için gelen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için sıra numarası ve kurban etlerini koyabilecekleri poşetleri sunup kesim alanlarındaki güvenliği de sağladı.

KAÇAK KESİMLER BÜYÜK ÖLÇÜDE ÖNLENDİ

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise bayram boyunca kaçak kurban kesimlerini önlemek için yoğun bir mesai harcadı. Özellikle Kıyıboyu’nda önceki yıllarda meydana gelen olumsuz görüntüler bu yıl yaşanmazken, bayram süresince 748 şikayeti değerlendiren ekipler kaçak kesimleri büyük ölçüde önledi.

BİR AYLIK EVSEL ATIK DÖRT GÜNDE TOPLANDI

Bayram süresince görev yapan temizlik ekipleri, kesim alanlarında kurban atıklarının neden olabileceği kirliliği önlemek için büyük bir özveriyle görev yaptı. Dört günlük bayram süresinde 1 ayda toplanan evsel atık dört günde toplandı. Toplanan 9800 ton evsel atık bertaraf tesisine gönderildi. Kurban Bayramının sona ermesiyle birlikte satış ve kesim alanlarında yapılan temizliğin ardından 30 ton kireçleme ile bu alanlar hijyenik hale getirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.