Türk Evcil Hayvan Ürünleri Sektörü Globalde İlk Beşe Girmeye Aday

Türk Evcil Hayvan Ürünleri Sektörü Globalde İlk Beşe Girmeye Aday
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Türkiye’nin evcil hayvan ürünleri, malzemeleri ve aksesuarlar sektöründeki en büyük ve en prestijli fuarı olan PETZOO Eurasia, 12-15 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu yıl 9. kez düzenlenen fuar, 250 milyar dolarlık evcil hayvan ürünleri pazarının büyümesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Küresel evcil hayvan ürün, malzeme ve aksesuar sektöründe son 5 yılda yüzde 150’lik büyüme kaydedilirken, Türkiye’nin bu alandaki performansı dikkat çekiyor. 2023 yılına kadar ihracatta 400 milyon dolara ulaşmayı hedefleyen Türkiye, sektörel yatırımlarını artırarak bu alanda global pazardan daha büyük bir pay almayı planlıyor. 250 milyar dolarlık sektör, Türkiye’de de 1 milyar dolarlık bir pazara ulaşırken, şirketler global pazardan daha fazla pay almak için ihracata yöneliyor.

Türk evcil hayvan ürünleri sektörü globalde ilk beşe girmeye aday olduğunu ifade eden Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, “Türk evcil hayvan ürünleri sektörü son yıllarda ciddi bir büyüme ivmesi kazandı. Türkiye, yıllık büyüme oranı yüzde 15’ken pandemi ile bu oranı yüzde 50’ye taşıdı. Geçmişte ithal ürünlere bağımlı olan pazarımızda şimdi yerli ürünler ve hizmetler hakim. Hatta yerli üreticiler, 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.” dedi. Evcil hayvan ürünleri sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 600 firmamızın, 70 farklı ülkeye mama ve 65 farklı ülkeye kedi kumu ihraç ettiğini vurgulayan Çetin, global markaların artık Türk firmalarına yatırım yaptığına da dikkat çekti.

PETZOO Eurasia, 120 Ülkeden Ziyaretçi Hedefliyor

İhracattaki payını her yıl iki katı büyüten Türk evcil hayvan ürünlerindeki lider firmalar ve sektörde adından sıklıkla söz ettiren global firmalar 12-15 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi‘nde düzenlenecek olan PETZOO Eurasia Fuarı’nda buluşuyor. Bu yıl 9. kez gerçekleştirilen fuar, sektöre büyük bir ivme kazandırmayı hedefliyor. Çetin, “Petzoo Eurasia fuarının katkısıyla sektörümüzün büyümesini daha da hızlandırmayı planlıyoruz. 2021’de 54 farklı ülkeden ziyaretçi ağırladık. Bu yıl, yaptığımız global tanıtımlar sayesinde 120’den fazla ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Fuar, sektör profesyonellerine, uluslararası pazarda yer almak ve global iş birlikleri kurmak isteyen firmalara eşsiz fırsatlar sunuyor.” dedi.

Evcil Hayvan Ürünlerinde Son Trendler ve Yenilikler Bu Fuarda

Evcil hayvan sahipleri için en güncel ürün ve hizmetlerin sergileneceği PETZOO Eurasia’da; mama, yem, oyuncak, kuaför, kozmetik ve bakım ürünleri, kedi kumu, akvaryumlar ve özel tasarlanmış kıyafetler gibi geniş bir ürün yelpazesi ziyaretçilere sunulacak. Evcil hayvan ürünleri sektörü, küresel ölçekte büyük bir büyüme potansiyeline sahipken, Türkiye’nin bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek global arenada daha etkili bir oyuncu haline gelmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.