Girişimciler Founders Night’ta bir araya geldi

Girişimciler Founders Night’ta bir araya geldi
Yayınlama: 21.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-2021 yılında Türkiye’nin en aktif girişim sermayesi seçilen TechOne VC ve Türkiye’nin ilk spor, medya, eğlence fonu olan Twozero Ventures, portföy şirketi ekosistemin dinamizmini artırmak amacıyla Founders Night etkinliğini düzenledi. Girişimcilerin birbirleriyle deneyimlerini paylaştığı Founders Night’ta birçok potansiyel iş birliği için de adımlar atıldı.

“Önemli başarılara imza atacak birçok iş birliğinin ilk adımları atıldı”

Etkinliğe ilişkin görüşlerini aktaran Techone VC Yönetici Ortağı Yiğit Arslan “TechOne VC bugüne kadar yatırım yaptığı girişimlere toplamda 10 milyon dolar üzerinde fon sağladı. 2022 yılında farklı sektörlerden, 20 girişime daha toplamda 10 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. Öte yandan girişimlere verdiğimiz desteği yalnızca maddiyatla sınırlamıyoruz. Kendimizi girişimcilerin yolculuğunda farklı alanlarda onlara destek olan bir platform olarak tanımlıyoruz, bununla birlikte girişimcilerimizin birikimlerini birbirine aktarabildiği bir ağ kurmayı hedefliyoruz. Founders Night ile bu hedefteki ilk adımımızı attık.Girişimcilik ekosistemi adına güzel ve faydalı bir akşam geçirdiğimizi düşünüyorum. Belki de ilerleyen dönemde önemli başarılara imza atacak birçok iş birliğinin temelleri bugün atıldı. Her iki fonumuzda yer alan girişimlerimizin kurucuları birbirleriyle deneyimlerini paylaştı, biz de TechOne VC olarak, böylesi faydalı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için oldukça mutluyuz. Bundan sonraki süreçte de yarattığımız ekosisteminin sürdürülebilirliği açısından, bunun gibi faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

“Büyüme stratejileri ve yol haritaları üzerine konuştuğumuz bir akşam geçirdik”

Founders Night’a ilişkin düşüncelerini paylaşan Twozero Ventures Yönetici Ortağı Barış Hocaoğlu ise “Günümüz dünyasında spor, medya ve eğlence dikeyleri, trendlerin değişmesi ve farklı mecralara evrilmesiyle birlikte farklı değişikliklere adapte olmaktadır. Medyanın dijitalleşmesi ve içerik üretimine verilen öneminin daha da fazla artması, spor yatırımlarının teknoloji içeren yeni bakış açılarını içermesi ve yeni nesil eğlence anlayışının canlı yayınlar üzerinde odaklanmaya başlaması bizim Twozero Ventures olarak takip ettiğimiz trendler arasındadır. Fon stratejimizi de tohum öncesi, tohum ve erken aşamada yer alan girişimlere yapılan yatırımlar şeklinde gerçekleştirmekteyiz. Bu çerçevede yatırım yaptığımız hemen hemen tüm portföy şirketlerimizin büyüme trendlerinde aylık bazda yüksek artışlar gözlemlendiğini söyleyebiliriz. Yatırımlarımızın performansından bağımsız olarak, bugünkü etkinliğimizde ise girişimlerimizin kurucuları ile bir araya gelip, büyüme stratejileri ve yol haritaları üzerine çokça konuştuğumuz bir akşam geçirdik.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.