Kartalmış: Kulüplerde artık beslenme uzmanı olmalı

Kartalmış: Kulüplerde artık beslenme uzmanı olmalı
Yayınlama: 16.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Beslenme Uzmanı ve eski futbolcu Servet Kartalmış, Toros TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Hamza Güngör’ün hazırlayıp sunduğu ‘Spor Sayfası’ programına katılan Kartalmış, kulüplerde artık beslenme uzmanının olması gerektiğini söyledi.
Adana Vefaspor ve Kanaryaspor’u grup maçlarında yalnız bırakmayan Servet Kartalmış, geçmiş yıllarda birçok amatör spor kulübünün formasını terletti. ASKİ’den emekli olduktan sonra çok sevdiği beslenme uzmanlığını yapmaya karar verdiğini belirten Kartalmış, “Çok iyi gidiyorum. Beslenme hayatımızın bir vazgeçilmesidir” diye konuştu.
SIVI TÜKETİMİ ÇOK DEĞERLİ
Sporcu beslenmesinde sıvı tüketiminin çok değerli olduğunu belirten Beslenme Uzmanı ve eski futbolcu Servet Kartalmış,”Su tüketmemiz lazım. Sporcularımızın buna biraz daha dikkat etmesi gerekir. Su molası artık müsabakalarda var. Hayat, şartlar ve besinler değişiyor. Eski besinler olmadığı için, buna göre doğru beslenmeye ayrıca ihtiyaç var. Çocuklarımızın beslenme saatleri, internet saati olarak değişmiş. Aileler çok dikkatli olmalı. Beslenmede zaman kaybı yaşatıyor” ifadesini kullandı.
SALATA ÇOK ÖNEMLİDİR
Sebze ve balık tüketiminin çok önemli olduğunu ve her öğün yemekte salatanın çok önemli olduğunu dile getiren Servet Kartalmış, “Bunlar vücudumuzun organlarını daha sağlıklı besliyor. Çocuklarımız inanılmaz kabusluk sorunu yaşamaktadır. Bunun temel sebebi aşırı ekmek tüketimidir. Katı beslenme. Kebap milli yiyeceğimiz. Bunun ölçüsünü ve saatini çok iyi bilmeliyiz. Akşam 7’den sonra yemek yememeliyiz. Katı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Kaliteli uyku uyuyalım ve sabah dinç uyanalım” şeklinde konuştu.
KAYBETTİKLERİMİZİ YERİNE KATMALIYIZ
Antrenman öncesi ve sonrası doğru beslenmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Servet Kartalmış, “Kaybettiklerimizi yerine katmalıyız. Hedefi olan kulüpler ve sporcular beslenme deyip geçmemelidir. Doğru ve düzgün beslenme sporda başarıya ulaştırır. Gittiğimde her yerde doğru beslenmenin önemini defalarca anlatıyorum. Ne kadar çok çalışma o kadar çok dinlenme. İyi beslenme her daim başarıya ulaştırır. En önemli sorun doğru beslenme ve dinlenmedir. Başarılı bir spor performansı oluşacaktır” dedi.
VEFASPOR VE KANARYA’NIN BAŞARISI KÜÇÜMSENMEMELİDİR
Vefaspor ve Kanaryaspor’u grup maçlarında yalnız bırakmadığını anlatan Beslenme Uzmanı ve eski futbolcu Servet Kartalmış, “Vefaspor ve Kanaryaspor’un başarısı küçümsenmemelidir. Hem Vefaspor başkanı Cengiz Kaskat hem de Kanaryaspor’un sorumlusu Tolga Büyüksural önemli başarılara imza atıyorlar. Kaskat ve Büyüksural’ı tebrik ediyorum. Vefaspor ve Kanaryaspor’a herkesin destek olması gerekmektedir” diye konuştu.
BİRÇOK MÜSABAKAYI KAÇIRMADIM
Adana’da birçok müsabakaları izlediğini dile getiren Beslenme Uzmanı ve eski futbolcu Servet Kartalmış, “Çocuklarımızın performansını takdir ettim. Bu çocuklarımıza profesyonel takımlarımızın sahip çıkmasını bekliyoruz. Takım ruhu nasıl olur, başarı nasıl olur? Küçük sahada büyük işler başaranlar var. Amatör spor kulüplerimize destek olmazsa asla olmaz. Çocuklarımız ve gençlerimiz her şeyi hak ediyor” ifadesini kullandı.
GENÇLERİN GÜCÜNE İNANIYORUM
Gençlerin gücüne inandığını vurgulayan Beslenme Uzmanı ve eski futbolcu Servet Kartalmış, “Ben her zaman amatör spor kulüplerimizin yanındayım. Kulüplerimizle her türlü diyaloga hazırım. Bizim için önemli olan gençlerimizdir. Her platformda gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.