“TAMAMEN İNSANA DOKUNARAK VE İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

“TAMAMEN İNSANA DOKUNARAK VE İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Yayınlama: 25.09.2023
Düzenleme: 26.09.2023 10:27
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana Çukurova Özürlüler Derneğinde 1992 yılından beri başkanlık yapan Ahmet Ataş engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları anlattı.

Başkan Ataş, Engelli vatandaşın yaşamış olduğu zorluklara değinir’ken öncelikle şu konu çok iyi bilinmelidir. “Çukurova Özürlüler Derneği olarak biz bir kere dilenci kültürüyle hareket eden bir kurum değiliz.” Bazı dernekler kendilerini o tür şeylerden finans ediyor olabilir. Biz asla bu şekilde olmadık, olmayacağız….

Kurumumuz bu konuda büyük hassasiyet göstermektedir. İhtiyaç sahibi insanların aileleriyle birlikte ihtiyaçlarını gidermede, dilenci kültürüyle değil, onlara bizzat devletin hak tanıdığı yasal olan imkanları, yetkili mercilerle iştişarelerimiz sonucu engelli vatandaşlarımıza derneğimiz aracılığıyla hizmet sunma çabası içerisindeyiz. Bu imkanları onlara ulaştırmak, ekonomik ve sosyal olarak engelli vatandaşları güçlendirmek ve sosyal faaliyetlerin içerisine katmak, elbette her zaman öncelikli işlerimizden biri olmuştur.

İnsana hizmet önceliğimizdir. Kişi sağlam insan da olsa, engelli vatandaş da olsa, eğer bir insanın ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmüyorsan veya çözemiyorsan, kurumsal olarak sen onları topluma faydalı birey yapamazsın.  Biz de burada engelli vatandaşların ilk başta onların ekonomik ve sosyal yaşantılarına irtibat sağlayıcı tedbirler alıp ve uygulama noktasındaki anayasanın da 61. maddesinde dediği gibi, bunları bizzat uyguluyoruz.  Bu bizim biraz kurumsal yapımızdan ve şahsi çabalarımızdan kaynaklı olarak elde ettiğimiz başarı, tamamen sıra dışı uygulamalarımız ve sıra dışı davranışlarımızla, ama tamamen insana dokunarak ve insan odaklı olaraktan bu çalışmaları yapıyoruz” Dedi.

“ENGELLİLER ADINA SOSYAL VE EKONOMİK HAKLARININ TALEP EDİLMESİYLE BÜYÜK BİR MESAFE KAT ETTİK”

Başkan Ataş, “ Engelli vatandaşların ve kurumların derneklerin birinci muhatap olacakları kuruluşlar, belediyelerdir. Çünkü devlet engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal beklentilerini yasayla belediyelere bütçe olarak yönlendirmiştir. Biz bu bütçede hayatlarının parçası olan engelli vatandaşlarımızın gerek araç ve gereçleri kullandıkları gereçlerin teminiyle ilgili belediyelerle çözüm noktasında olmamız gerekiyor.

İkincisi belediyeler yine engelli ve yoksul vatandaşlara yönelik sosyal amaçlı müdürlükler kurulmuştur ve bütçe oluşturmuşlardır. Bu bütçelerin dar gelirli insanlara maddi yardım ve buna benzer diğer yardımları ulaştırmaktır görevleri. İşte bu süreç içerisinde biz kurumsal olarak bizler tüm yasalar ve mevzuatlar üzerinden engelli vatandaşların belediyelerdeki sosyal ve ekonomik haklarının yönlendirilmesiyle de talep edilmesiyle ilgili 1992’den bugüne kadar büyük bir mesafe kat ettik” diyerek ifade etti.

“ENGELLİ VATANDAŞIMIZA İSTİHDAM SAĞLAMIŞ DURUMDAYIZ”

Ataş,Derneğimizin engellilere yönelik sosyal amaçlı faaliyetleri akabinde çalışmalarına devam etmektedir. Engelli vatandaşın istihdamıyla ilgili, onların üretken bireyleri olabilmeleriyle ilgili de bizler gerek mevduatlar üzerinden, gerek diğer yasalar üzerinden yazılı, sözlü ve görüşme yoluyla da birçok engelli vatandaşımıza istihdam sağlamış durumdayız. Eğer bizler kurumsal olarak 1992’den bugüne kadar kurduğumuz derneğin kurucu başkanlığını yapmaktayım. Bugüne kadar bizler, gerek ideolojik, gerekse menfaat karşılığı, herhangi bir siyasi Parti’nin veya siyasi kişiye göbekten bağlı olmuş olsaydık bu güne kadar dik duramazdık ve kurumumuz ve biz ayakta olamazdık.

Dolayısıyla onun içindir ki dik duruşumuz, derneğimiz adına bir takım haklar elde ederken kurumsal olarak bizler, engelli vatandaşlarımızın başta söylediğim gibi ekonomik ve sosyal hayatlarını iyileştirme ve onları topluma kazandırmada üretken bireyler olarak, hedefimiz hep bu olmuştur.

Şu anda  derneğimizin 10 bin tane üyesi var diyen Başkan Ahmet Ataş, bizler sadece dernek tabelası ile muamelesinde faaliyet gösteren bir kurum değiliz. Aynı zamanda kurumsal kimliğimizle mevzuatlara hakim olduğumuz için faaliyetlerimizde başarı elde etmekteyiz açıklamasında bulunarak sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.