Sevgi İyileştirir Projesi ‘ni tanıttılar

Sevgi İyileştirir Projesi ‘ni tanıttılar
Yayınlama: 24.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Tepebağ Rotary Kulübü Yılbaşı öncesinde, Sağlık Bakanlığı Yüreğir Devlet Hastanesi’ne bağlı Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri ve yetkilileri ile bir araya geldi.

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Haşim Onur Uluöz, Başhekim Yardımcısı Dr. Atif Çakmak ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hale Akbaba’nın katılımları ile yapılan etkinlikte Adana Yüreğir Devlet Hastanesi ve Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yetkilileri  “SEVGİ İYİLEŞTİRİR” başlığı altında yürüttükleri projeyi tanıttı.

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi  Sorumlu Uzm.Dr. Sabri Herdem merkez ile ilgili şunları söyledi. “Sağlık Bakanlığı Yüreğir Devlet Hastanesi’ne bağlı Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak 2016 yılından beri Seyhan ilçesinde ikamet eden şizofreni ve bipolar tanılı psikiyatrik rahatsızlıklara sahip bireylere ve ailelerine hizmet vermekteyiz. Merkezimizde ağır ruhsal bozukluğu olan kişilerin topluma kazandırılması, sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda ilaç tedavilerinin düzenlenmesi, bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psiko eğitimleri, psikososyal beceri eğitimleri, evde takip hizmetleri, iş uğraş terapileri, öğle yemeği gibi hizmetler verilmekte. Ağır ruhsal bozukluğu olan kişilerin iyilik hallerinin sürdürülmesi amacıyla yakın takibi yapılarak hastane yatışlarının azaltılması, gerektiğinde evde takip ve tedavilerinin yapılması, toplumsal önyargıların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak ekibimiz psikiyatri uzmanı, hemşire, psikolog, sosyal çalışmacı, ergoterapist, ergoterapi teknikleri, halk eğitim merkezi öğreticileri, tıbbi sekreter, güvenlik görevlisi ve şoförden oluşmaktadır.”

Söz konusu proje kapsamında, Adana Yüreğir Devlet Hastanesi ve Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri ile “Rotary İle Hayal Edelim” sloganı altında rotaryenlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte güzel bir gün geçirildi.  Yetkiler ve üyeler arasında bilgi alış verişinde bulunuldu. Üyelerden M.S. kendi yapmış olduğu yağlı boya Atatürk tablosunu hediye etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.