RAMAZANDAN SONRA BESLENMEMİZE DİKKAT!

Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-

30 Günlük oruç serüveninden sonra, gün içinde yemek yeme alışkanlığı bir öğüne düşmüş olabilir. Dolayısıyla alışkanlık sürecinden midenizin rahatsız olmaması açısından bayramda kapıdayken yediklerinize dikkat etmelisiniz peki bunu nasıl yapacaksınız gelin hep birlikte bakalım.

Bayram gününe başlangıç olarak aile ile yapılan uzun kahvaltılarda makul besinler tüketmelisiniz. Kahvaltınızda peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık, yeşillik ve tatlı isteğinizi sabit tutmak için meyve marmelatı gibi kalorisi düşük alternatifleri tercih edebilirsiniz. Her ne kadar pide ve beyaz ekmekler çekici gelse de kan şekerinizi dengede tutmak ve sindirim sorunu yaşamamak için tam buğday ya da çavdar ekmeği tercih edebilirsiniz.
Özellikle Ramazan Bayramında halk arasındaki diğer bir adıyla şeker bayramında şeker yememeliyiz. Onun yerine kurutulmuş meyveler veyahut meyvenin kendisini yemeliyiz ikram edilen tatlılar arasında lütfen en masumunu tercih edin. Bol bol su tüketmenizde fayda vardır. Su tüketimleriniz arttıkça tatlıyı çok fazla yemek istemeyeceksiniz. Fazla yağlı yiyeceklerden uzak durun. Metabolizmanız zamanla düzene girecektir bu ise sizin sayenizde olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.