AVRUPANIN EN GÜZEL EN DEMORAT ÜLKESİ…HOLLANDA

Yayınlama: 30.12.2023
Düzenleme: 26.12.2023 12:30
A+
A-

Hollanda Avrupa kıtasının batısında yer alıyor. Ülkenin kuzey ve batı kıyıları Kuzey denizine açılıyor. Hollanda’nın yegane komşuları da güneydeki Belçika, doğudaki Almanya…Büyük bir bölümü deniz seviyesinin altında yer alan Hollanda Konya ile yaklaşık aynı yüzölçümüne sahip bir ülkedir.

Genel toprakları deniz seviyesinin altında olduğu için dağ ,tepe, bayır yok denecek kadar azdır. Ülke de okyanus iklimi hakimdir .Yazları hafif sıcaklıkla ,kışlar ise ılık geçer. Yani yazın yanmazsınız .Kışın donmazsınız.

Tarım cenneti olan Hollanda, en bol besinli ve bütçeye uygun organik meyve ve sebze yiyebileceğiniz bir ülkedir. Yıllık tarım gelirleri 113 milyar dolara kadar çıkmaktadır. Tarıma fazlasıyla devlet desteği vardır…

( gelin de Türkiye’ye, Türk çiftçisinin çektiklerine bakın )

Dünyanın en mutlu çocukları Hollanda’da yaşamaktadır .Çocuklara gelecek hakkında hiçbir baskı yapılmaz .Bu ol, şunu ol gibi fikirler öne sürülmez. Kim ne olmak istiyorsa onu olur. Eğitim sistemi de buna göre düzenlenmiştir .Ebeveynler çocuklarıyla çok fazla zaman geçirir. Eğer bir babaysanız ve okula giden bir çocuğunuz varsa işveren çocuğunuzu okuldan alıp eve bırakmanız için size her gün 1 saat izin vermek zorundadır…

( gelin de bizdeki zorunlu din derslerine, dengesiz eğitim sistemine bakın )

Dünyanın en büyük tarım üniversitesi Hollanda da bulunmaktadır. Üniversitenin içi adeta bahçe gibidir. Bu okulda yapılan çalışmalar sonucu doğru malzeme ile Hollanda süt inekleri yılda 7.000 litre sütle dünyanın en çok süt veren inekleri olmuştur.

(gelin de bizdeki baskılanan üniversitelere bakın)

Hollanda’daki bisiklet sayısı, insan nüfusunun toplamından daha fazladır. Houten isimli kasabada yaşayan 4.000 üzerindeki nüfusun tamamı ulaşım ihtiyaçları için bisikleti tercih ediyor. Ve bu kasabada hiç motorlu araç bulunmuyor.

Hollanda’da çalışanların ortalama aylık kazancı 2.500-3.000 Euro arasındadır. Hollanda da vergi sistemi eşitlik değil, adalet üzerine kurulmuştur. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınır. Asla büyük şirketlerin vergi borcu silinmez.

(gelin de bizim Türkiye’ye bakın değil şirketlerin, holdinglerin bile vergi borçları siliniyor)

Hollanda’da mahkum sayısının azlığından dolayı cezaevleri kapatılmaktadır. Ülkede suç oranı oldukça düşüktür. Huzur ortamı hakimdir. İnsanlar medeni ve doğaldırlar.

(gelin de Türkiye’deki tıka basa dolu hapishaneleri , bizdeki kaba insanları ve magandaları görün)

Hollanda’da ‘’Tatil parası’’ adında bir uygulama vardır. Yıllık izne çıktığınız zaman ,patronunuz size tatil parası vermek zorundadır .Bu tutar bir aylık maaşınızdır…

( gelin de bizdeki bazı hak yiyen, tazminat vermemek için neler yapan  patronlara bakın)

Ah güzel ülkem ah…ah iyi yönetilmeyen ,varlık içinde yokluk çeken ülkem ah…

Ahh bilinçsiz oylarıyla yanlış yönetenler seçen halkım ah…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.