Ormanlarımız yanıyor, iktidar seyrediyor

Yayınlama: 30.07.2022
A+
A-

Marmaris Icmelerde geçen yilki yangının yil donumunde yine aynı yerde yangınlar başladı…
Geçen yıl yalnızca Ege de değil Akdeniz ve Karadeniz’de de kıyılarda ve de ilginç olan hep turistik yerlerde bu yangınlar silsilesi süregelip durmuştu.
İçimizi yakan bu yangınların sondurulmesi günler almıştı.
Almanya bizi kıskanıyor…denilen ülkemizde orman yanginlarimizi söndürecek doğru dürüst Yangın söndürme uçağı bile bulamamistik…Ve binlerce hektar ormanimiz yanmıştı.
Bu da tartışmalara neden olmuştu…Gecen yildan bu yıla kadar ne oldu? Hiç bir şey…Bir arpa boyu yol bile gidemedik…
Ne orman yanginlarini söndürecek yangın söndürme uçakları alındı,ne de THK daki hangarlardaki mevcut eski yangın söndürme uçaklarına bakım yapılıp olası orman yangınları için hazır hale getirildi…
Fark ettiniz mi Turkiyedeki en fazla orman yangınları AKP iktidarı döneminde oldu ve de oluyor…
İşin ilginci bu orman yangınları her nedense turizm rant inin yüksek olduğu yerlerde oluyor ve yine her nedense suçluların çoğu yakalanamiyor..
Ve diğer önemli bir konu orman yangınlarında yok olan ormanların yerine yeni fidanlar ekiliyormu ? Bu bilinmiyor…Çoğu yanmış yerde, buralardaki yerlerin bağlı bulundukları belediyeler tarafında İmar a açıldığı söyleniyor…
Ne liberal politikalar sonucunda ülkemiz beton a boğuldu.En verimli tarım arazilerimizin rant uğruna imara açılmasının yani sıra Yangınlar sonucu yanan orman arazilerinin de imara açılmasını üzülerek izliyoruz.
Eskiden hatirliyorum da, Orman Korucuları olurdu.Bu korucular yörede büyümüş yoreyi iyi bilen insanlardan secilirdi.
Görevleri ormanı denetlemek…, yangınları,kaçak ağaç kesimlerini,kaçak avcılığı önlemek ,doğayı korumakti…Ve uzun yıllar bu başarıyla devam etti.AKP hükumeti Orman kurucularının kaldırdı…Neden ?..
Asıl bunu sorgulamak gerekiyor….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.