“MÜŞTERİLERİMİZ BAL ALIRKEN GÜVENEREK ALMAK İSTİYOR”

“MÜŞTERİLERİMİZ BAL ALIRKEN GÜVENEREK ALMAK İSTİYOR”
Yayınlama: 30.09.2023
Düzenleme: 30.09.2023 16:03
A+
A-

TOROS (Özel HABER) Meryem Ünal / Sevil Çakmak – Adana’da 1998 yılından beri bal satışı yapan Çukurova Bal işletmesi doğal lezzeti ile müşterilere satışa sunuluyor. İşletme sahibi Akif Demircioğlu bal fiyatları hakkında, insanların alım gücü hakkında Toros Gazetesine konuştu. Demircioğlu “Arılarımızdan ürettiğimiz ürünleri burada işletmemizde satıyoruz aynı zamanda arı ekipmanları, arıların diğer ürünleri polen gibi satıyoruz” dedi.

“İNSANLAR BALI LÜKS OLARAK GÖRÜYOR”

Demircioğlu bal fiyatları hakkında şu ifadeleri kullandı; “Enflasyon oranın üstüne koymaya çalışsak da yapamıyoruz. Adana bölgesi çok fazla bala düşkün bir yer değil. İnsanlar balı lüks olarak görüyor ya da hastalandığı zaman gelip almaya çalışıyor. Ama bizim ürettiğimiz ürünler tamamen doğal, kaliteli bal ürettiğimiz için müşterilerimiz bize güveniyor.  Müşteriler bal alırken güvenerek almaya çalışıyor. Arı sayımızı çoğaltarak müşterilerin bal ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Ortalama bal fiyatlarımız 300 TL, okaliptüs balı 350 TL, yayla balımız ise 400-450 TL civarında satıyoruz.”

“PANDEMİDEN SONRA ALIM GÜCÜ OLARAK DA AZALDI”

Akif Demircioğlu alım gücünün düştüğünü belirterek şunları söyledi; “Müşteriler 3 senedir Türkiye’de her şeyin fiyatı değişti. Pandemiden sonra alım gücü olarak da azaldı vatandaşlar bir de yeni bir şeye alışamıyor.  Geçen sene balın fiyatı 100 TL ise şimdi 400 TL hala akılları geçmişte kalabiliyor. Bizde toplumun birçok kesimine hitap edeceğimiz yer de bizden gerçek anlamda şifa alabileceği bal alacak insanlara hitap ediyoruz. Fiyat dengesini de ayarlamaya çalışıyoruz. “

 “PİYASADAKİ BULUNAN BALLARIN %80 SAHTE”

Akif Demircioğlu, “Bu işin içinde olduğumuzda ve damak tadımız iyiyse balın sahte olup olmadığını anlaması kolay oluyor. Tadından ve kokusundan anlayabilirsiniz ama laboratuvarda öğrenmek en iyisi olur. Piyasadaki bulunan balların %80 sahte” diyerek belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.