Markete gitmeye korkar olduk

Yayınlama: 25.06.2022
A+
A-

 

Ben de eşim de emekli, evimiz var. Oğlumuz üniversiteyi bitirdi…Tam rahatlamış çok çalışmaktan oluşan yılların yorgunluğunu atacağımız keyif etmemiz gereken  ve de edeceğimiz  yaşlardayız……Rahat mıyız ? HAYIR.

Eskiden, çok değil bir yıl öncesi markete gider ,alış veriş arabasını alır elimdeki listeye bakarak reyonları gezer evde ne eksikse alır sepete atardım ve büyük bir çoğunlukla aldığım ürünün fiyatına bile bakmaz kasada takır takır öderdim.

Şimdi  her gün günü birlik yükselen fiyatlara yetişemez olduk . Markete gitmeye korkar olduk…Önceleri aldığım ürünün fiyatıyla bile ilgilenmeyen ben, aynı ürün için market market gezip fiyat karşılaştırması yaparak hangisi hesaplıysa onu alan oldum.

Markette çalışan arkadaşımın kızı şöyle diyor…

-Yasemin teyze tüm personel olarak bir gün içinde aynı ürünün etiket fiyatını bazen üç bazen dört defa değiştirmekten ciddi bir şekilde yoruluyoruz…

Düşünün bir…aynı gün içinde bile defalarca değişen fiyatlar…Halk çok fakirleşti.

Türkiye de hali vakti yerinde gelirlerinin yüksek olmalarından ötürü artan fiyatlardan etkilenmeyen yüzde yirmi kadar zengin şanslı bir azınlık var .Bu ülkenin yüzde yetmişine yakın nüfusu asgari ücretle çalışıyor…Hadi gel de geçin…

Üstelik ev fiyatları ve kiralar aldı başını gidiyor demek bile bana hafif geliyor. Çıldırmışlar…Bu ne yaa.

2002 EKONOMİK KRİZİNDE EV FİATLARI VE KİRALAR  BÖYLESİNE ARTMAMIŞ AKSİNE AZALMIŞTI…

2002 Ekonomik krizinde ev fiyatları ve kiralar  bu kadar astronomik artmamış aksine azalmıştı.İyi hatırlıyorum…iflas eden tanıdıklarım çok ucuz fiyatlara evlerini dükkanlarını ve arabalarını satmışlardı.

Bu ortamda

Tek emekli maaşıyla…

Tek asgari ücret maaşıyla….

Hem kira ödeyip hem çocuk okutup hem geçinebilmek bir mucize…

Meclis kürsülerinden bazı siyasiler ….

’’-Ekonomik sorun falan yok hepsi uydurma’’  demezler miii!…

Saçlarım diken diken oluyor….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.