LAİKLİĞİN KIYMETİNİ BİLMEZSENİZ BAŞINIZA BUNLAR GELİR…

Yayınlama: 25.12.2023
Düzenleme: 22.12.2023 12:19
A+
A-

1985-1990 yılında İran da yaşanmış gerçek bir yaşam öyküsü…

Ziba ile Muhammed Üniversite yıllarında tanışmış, uzun süren bir arkadaşlık döneminden sonra yeni evlenmiş bir çiftti .Muhammed sığır ticareti ile uğraşmakta, Ziba ise özel bir  hastanede hemşireydi. Bir  aylık evli çift balayına çıkma planları yaparlar .Muhammed bütün formaliteleri yerine getirerek 15 günlük bir balayı programı hazırlar. Genç çift özel otomobilleriyle balaylarını geçirecekleri İran körfezindeki ticaret ve tatil şehri BENDER ABBAS şehrine doğru yola çıkarlar…

Yaklaşık 600 km. yol giderler .İran devrim muhafızları Pasdarlar, karayolu üzerinde otomobilleri durdurarak kimlik kontrolü yapmaktadırlar. Ziba ile Muhammedim otomobilini de durdururlar. Şeriat kanunlarına göre Ziba dan evlilik cüzdenı istenir. Ziba çantasını karıştırır, valizlerine bakınır ama evlilik cüzdanı yoktur .Cüzdanı evde unutmuştır.

Muhammed yeni evli olduklarını ve balayına gittiklerini anlatmaya çalışır ama İslam devrimi kuralları kesindir..Evlilik cüzdanı olmayan kadın ,bir erkeğin yanında bulunuyorsa Fahişedir.

Ziba ile Muhammed evli olduklarına dair yemin ederler .Yalvarırlar. Nafile. Ziba fahişelik suçundan karakola götürülüp mahkemeye çıkarılacaktır…Muhammed evlerinin 600 kilometre uzakta olduğunu izin verilirse karısıyla gidip evlilik cüzdanını getireceğini söyler.

Devrim muhafızları Ziba yı bırakmaz, Muhammed e ‘’-Evlilik cüzdanını getir kadını götür’’ denir. Muhammed geri döner, hızla girdiği bir virajda uçuruma yuvarlanır. Kazadan dört saat sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılır. Yoğun bakımda 15 gün şuursuzca yatar. Kendine geldiğinde karısını düşünür ve hastaneden yaralı yaralı kaçar. Evine gider .Evlilik cüzdanını alır. Zibayı alıkoyan karakola döner.

‘’-Evlilik cüzdanını getirdim. Karımı serbest bırakın ‘’der .Devrim muhafızlarından buz gibi bir cevap alır.

‘’-Seni bir hafta bekledik. Gelmeyince kaçtığını düşündük. Kadının fahişe olduğunu kabul ettik ve astık.’’

Zibanın morgdaki cesedini kocası Muhammed e verirler.

Şeriat düzeni işte böyle bir düzendir….

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.