Kendini Osmanlı torunu sanan cahiller

Yayınlama: 07.07.2022
A+
A-

 

Şimdi de kendilerini Osmanlı torunu sanan tipler ortaya çıkmaya başladı..
Böyle bir cehalet olamaz…Bunu insanımıza yakıştıramıyorum. Böyle bir şey yok olmaz, olamaz…
Osmanlı bir ailedir…
Türklük bir soydur…
Bizler ulus olarak da soy olarak da Türküz Osmanlı’nın kurucuları Türk soyundan bir ailedir.600 yıllık saltanatları boyunca aynı aileden türeyen babadan oğula geçen iktidarlara belli soydan gelen şahısların yönettiği bir yönetim biçimidir padişahlık.
Mesela Fransa’daki yaşayan bir Fransız ya da Viyana’da yaşayan bir Avusturyalı ben Harldsburg çocuğuyum demez…Çünkü uzun yıllar Avrupa ülkelerinin bir çoğu Harldsburg sülalesi tarafından yönetilmistir…
Ingilterede yaşayan bir İngiliz ben Elizabeth sülalesindenim demez diyemez,İngilizim der.Çünkü kraliyet bir sülaledir..

Osmanlı ailesi 600 yıl boyunca Asya başta olmak üzere Avrupa ve Afrikaya yani 3 kıtaya hükmetmiş tarihe damgasını vurmuş, güçlü bir imparatorluktu.Çöküşündeki en büyük neden sanayi devrine katılmaması ve değişen çağa ayak uyduramaması yüzünden oldu.
Tüm bunlara karşın bu günkü Türkiye Cumhuriyeti ne güçlü bir devlet düzeni ve geleneği bırakarak temelleri güçlü bir ulus haline gelmemizi sağladı.
Bu gün Osmanlı saraylarında tutulan Osmanlı arşivlerine baktığımızda her şeyin düzenli bir şekilde kayda alındığını,kayıt tutulmuş olduğunu görüyor ve böylesi kaliteli bir devlet geleneğinden gelen bir ulus olarak gurur duyuyoruz…
Osmanlı ailesine saygımız sınırsız…Çünkü bize tarihe damga vuran onurlu bir tarih bıraktılar.
Ama Osmanlı bir ailedir.
Türklük bir soydur.
Bunu asla unutmamak gereklidir…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.