ANTİK ÇAĞLARDAN GELEN 10 GÜZELLİK İKSİRİ

Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

Güzellik ve cilt bakımı tarih boyunca insanlar için önemli olmuştur. Antik çağlardan beri kullanılan güzellik sırları, zamanın ötesinde etkili ve.popüler kalmıştır. İşte antik çağlardan günümüze kadar geçen zamanda kullanılan güzellik sırları…

1-ARGAN YAĞI …Fas ın güzellik sıralarından biridir.Bu doğal yağ cilt nemlendirir, saç bakımı ve hatta tırnakları güçlendirmeye için kullanılır.Argan yağı Antioksidanlarla dolu olduğu için cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur.
1-HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI…Saç bakımı, cilt nemlendirir ve hatta makyaj temizleme için kullanılır.Bu yağ cildi nemlendirir, saçları besler ve saç derisini rahatlatır.
3-YEŞİL ÇAY…Antioksidanlar açısından zengin olduğu için cilt sağlığı için harikadır.Ciltteki iltihapları azaltabilir ve yaşlanma belirtilerini geciktirebilir.
4-LAVANTA YAĞI…Antik Mısırdan beri kullanılan bir aromaterapi ögesidir.Rahatlatıcı etkisi ile stresi azaltır ve, cilt için harika bir yağdır.
5-ZEYTİNYAĞI…Yunan güzellik sırlarının temelini oluşturur. Zeytinyağı cildi nemlendirir.Saçlari besler ve cilt yaşlanmasını yavaşlatır
6-BAL…Antik Yunan ve Mısır dönemlerinde cilt bakımında kullanılmıştır.Antiseptik özelliklere sahip olduğu için sivilce ve cilt problemleriyle savaşmaya yardımcı olur.
7-KİL MASKELERİ…Romalıların ve Yunanlılar kıl maskelerini cilt temizliği ve sıkılaştırma için kullanmışlardır.Kil cildin yağlarını dengeleyebilir ve cilt gözenekleri temizler.
8-GÜL SUYU…Ortadoğunun güzellik sırlarının önemli bir parçasıdır.Cildi sakinleştirir tazelik verir ve tonik olarak kullanılabilir.
9-PİRİNÇ UNU…Asya da pirinç unu beyazlatma ve lekeleri azaltma amacıyla kullanılır.Ayrıca ciltteki ölü hücreleri temizlemeyeyardımcı olabilir.
10-ALOA-VERA…Antik Mısırdan beri cilt bakımında kullanılan bir bitkidir.Ciltteki tahrişleri sakinleştirir, nemlendirir ve iyileştirir.Cilde sürüldüğü zaman 15 dakika sonra yüz yıkanmalıdır.
Hemen her türlü cilt hastalığına iyi gelir.Egzema ve yanıklar için en faydalı bitkidir.Aloa vera yaprağı boydan boya enlemesine kesilir ve içindeki jel sürülerek kullanılır…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.