“KUTSAL EMANETİNİN SONSUZA DEK BEKÇİSİYİZ”

“KUTSAL EMANETİNİN SONSUZA DEK BEKÇİSİYİZ”
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tunç, haklı gurur, onur ve mutluluğunu yaşadığımız Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladığımız şu günlerde, Büyük Önder Atatürk’ün de aramızdan ayrılışının 85. yılını anmanın hüznünü yaşadığımıza dikkat çekti.

İkinci yüzyılına girdiğimiz ülkemizin, kolay kurulmadığını hatırlatan AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle şu mesajı yayınladı:

“Üstünde yaşadığımız bu kutsal topraklar, kahraman ecdadımızın hayatları pahasına canlarını feda ederek, çocuklarımız, torunlarımız için ebediyete dek bizlere emanet bıraktığı cennetten bir köşedir. Kara Fatmaların, Nene Hatunların, daha 21 yaşında iken, Kastamonulu yaşlı kadın ve erkeklerle birlikte buradaki cephanelerin Ankara’ya taşınması sırasında verdiği mücadele sonucunda, cephaneler ıslanmasın diye kazağını cephanelere örten, yavrusu ölmesin diye üzerine abanan ve soğuktan şehit düşen Şerife Bacıların kahramanlıkları sayesinde bu topraklar bizlere vatan, yurt oldu. Kutsal emanetlerinin sonsuza dek bekçisiyiz. Bu vesileyle, Milli Mücadelemizin kahraman önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Kurduğu Cumhuriyetin ikinci yüzyılını yaşıyoruz. Türkiye yüzyılını daha ilerilere taşımaya kararlıyız. Vefatının 85. yılında bir kez daha başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.