Kurultayımız, demokrasi şenliğine dönüşecek

Kurultayımız, demokrasi şenliğine dönüşecek
Yayınlama: 17.06.2023
A+
A-

 TOROS(Haber Merkezi) – CHP Sözcüsü Öztrak, partisinin kongreler takviminin öngörüldüğü şekilde ilerlediğini belirterek, “Demokrasi şenliğine dönüşecek Kurultayımızla, bu süreci taçlandıracağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu. CHP’nin kongreler takviminin öngörüldüğü şekilde ilerlediğini kaydeden Öztrak, “İlçe ve il kongrelerimizi rekabet ortamında, hızla tamamlayabilmek için gerekeni yapıyoruz. Parti Meclisimizin uygun göreceği bir tarihte de, demokrasi şenliğine dönüşecek Kurultayımızla, bu süreci taçlandıracağız” dedi.

“Muhalefetin birleşmiş gücünü dağıtarak, Saray ve şürekâsının değirmenine asla su taşımayacağız” diyen Öztrak, yerel seçimlere yönelik de “Bundan 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere çok daha hazırlıklı bir biçimde girmeye, önümüzdeki seçimleri mutlaka almaya kararlıyız” mesajını verdi.

Erdoğan mı Şimşek mi doğruyu söylüyor?

Konuşmasında iktidarın ekonomi politikalarına da değinen Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın faiz konusunda yapmış olduğu açıklamaya yönelik şu değerlendirmeyi yaptı:
“Ekonomiyi batıran, ülkeyi döviz krizine sokan Erdoğan, ülkemizi, ‘Ben yapmıyorum, Mehmet yapıyor’ diyerek, faiz lobilerinin kucağına atıyor. Bunu yaparken de, ‘Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor’ gibi bir yanılgının içine düşmeyin. ‘Ben burada, aynıyım’ diyerek de hala afra tafrayla milletimizi kandırmaya uğraşıyor. Halep oradaysa arşın burada! Kim millete doğruyu söylüyor? ‘Rasyonel politikalara döneceğim, enflasyonu düşürmek için faizi artırmak lazım’ diyen Şimşek mi? Yoksa, ‘Ben değişmedim, faiz düşerse, enflasyon düşer’ diyen Erdoğan mı? Bunu hep beraber göreceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.