Çulhaoğlu, “AK Parti her alanda uçuruma götürüyor”

Çulhaoğlu, “AK Parti her alanda uçuruma götürüyor”
Yayınlama: 02.09.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Ülkemize ve ülke insanımıza yapılan kötülükler milletimizin helal oyları ile bu iktidarın yanına bırakılmayacak” diyerek yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi; Gıda fiyatları yaz aylarında iktidarın söylediğinin aksine düşmediği gibi birde yüzde 119’luk artış gösterdi. Türk-İş’in Ağustos ayında son yaptığı araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken mutfak harcaması, yani açlık sınırı 2021 yılında 3.144 TL iken, bugün itibarı ile bu rakam 6.889 TL’ye yükseldi. Bunun yanı sıra giyim, elektrik, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık vb. giderleri de üstüne konularak yapılan yoksulluk sınırı göstergesi de 22.442 TL. oldu. Bu rakam 2021 yılının aynı ayında 10.242 TL. idi. İktidar halen açlığı, yoksulluğu, yoksunluğu iliklerine kadar hisseden milletimize vurmaya devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı ile Ticaret Bakanının ihracatta rekorlar üstüne rekorlar kırdık söylemlerine sürekli tanıklık ediyoruz. Ama ortada bir gerçek var. Bunları söylerken ithalatımızın ne kadar bunu bir türlü açıklamıyorlar. Onu da devletin resmi verileri ile ben açıklayayım. 2022 Ocak-Temmuz arası ihracatımız 144 Milyar 331 Milyon oldu, yani ihracatımız yüzde 19,1 artarken, ithalatımız da aynı dönemde yüzde 40.7 artarak 206 Milyar 508 Milyon oldu. Aradaki fark 62 Milyar Dolardan fazla oldu. Geçen sene çok eleştirdiğimiz cari açık 25 Milyar Dolardı. Bu sene bunun tam 37 Milyar Dolar fazla açık verdiler. Bende Ak Partiye gönül veren vatandaşlarımıza, emekli ve asgari ücretle çalışan kardeşlerime diyorum ki: Siz bunları alkışlarken cari açığımızı büyütüyorlar ve size ancak şimdi aldığınız küçük paraları layık görüyorlar. Hazinemizde para kalmadığı için elin parasıyla elin malını alan bu iktidar, yandaş medyanın gücü ile her televizyon kanalında, her gazete haberinde bir başarı hikayesi yazıyor ve Ak Parti iktidarının olağanüstü başarılarından bahsederek sizleri yanıltma gayreti içine giriyorlar, bunun iyice bilinmesini istiyorum.

AK Partiliye iş bulma kurumu gibi oluşturulan mülakatlara son verilmelidir. Biz söz verdik. Hak edenin hakkını alabilmesi için bu mülakatları da ortadan kaldıracağız. Ülke gençliğinin büyük çoğunluğu işsiz gezerken; 5 – 10 – 15 maaş alan iktidar danışmanları var ve bunlar hala utanmadan yan gelip yatarak bu paraları alıyor. Çalınan, heba edilen, haksız yere yandaşların ceplerine konan paraların peşinde olacağız. Bu paralar hiçbirinin ceplerinde kalmayacak. İyi Parti olarak iktidara gelecek ve bunlara son vereceğiz. Bütün vatandaşlarımız ile el ele vererek ülkemizde oluşan düzeni demokrasi şenliği içerisinde sandıkta ortadan kaldıracağız.Az kaldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.