KIZINI DÖVMEYEN DİZİNİ DÖVER…ARAP DEYİMİDİR…

Yayınlama: 19.12.2023
Düzenleme: 18.12.2023 11:19
A+
A-

Kadın dövmek…Töre cinayetleri…Kız kaçırmak…

Bunların hiç biri Türk adetleri değillerdir…Arap adetleridir…

%20 si azınlık olmak üzere Türkiye de yaşayan % 80 Türkleriz…Müslümanız…Araplardan yalnızca Müslümanlığı aldık. Maalesef ki ,Arap adetleri de bize yamanılıyor . Arap kültürü şırınga edilmeye çalışılıyor…Olmaz…Genlerimize bunlar uymaz…

Emperyalizmin amacı olan Türkleri Araplaştırma projesinin altında Türkleri Ulus devletten Ümmet devletine çevirerek Arap Ülkelerine yaptıkları gibi sömürgeleştirme, koyunlaştırma amacını güdüyor…Bu yüzden görevlendirdikleri bazı tarikatlar vasıtasıyla böylesi bir yayılmacılığı  adamlarına yaptırıyorlar. Medya yoluyla yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Para vererek ajanlaştırdıkları bazı gazeteciler ,bazı akademisyenler ve bazı politikacılarla birlikte bu tuzağa Türk halkını düşürmeye çalışıyorlar.

Kızını döven dizini döver değil, Bizim Türk töresinde böyle bir deyim ata sözü yoktur. Aksine Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır…Eski Türk toplumlarında kadınlar eşlerini kendileri seçerlerdi. Erkeklerle eşittiler. Onlar gibi ata binerler spor yaparlar ok atarlardı.. Türk kadını HATUN ‘dur…Hakanların yanında oturan, Hanlarla birlikte siyasi kararlar alan hatta savaşlarda dahi erkekleriyle omuz omuza savaşandır Türk kadını.

Türk tarihinde töre cinayeti diye bir şey yoktur…Töre cinayeti Kürtlere ve Araplara özgü bir adettir.

Kız kaçırma diye bir şey de yoktur. Çünkü Türk boylarında kızların kendi eşlerini seçme hakkı vardı. Bu vahşi adetler asla bizim değildir.

Kızını dövmeyen değil , övmeyen, sevmeyen, sevgisini göstermeyen ,takdir etmeyen ,cesaretlendirmeyen, eğitmeyen, okutmayan, arkasında durmayan  ana ve ata dizini döver…İlk çağlardan beri Türk kadınını erkeğinden hiçbir dönem ayrı düşünülmemiş  her zaman erkeğinin tamamlayıcı unsuru ve dengi olmuştur.

Kadın Türkler için kutsaldır…Araplar  için ise eşya…Bunu Arap Ülkelerindeki uygulama ve yasalarında görmüyor musunuz…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.