REYHAN ŞİFADIR

Yayınlama: 26.08.2023
Düzenleme: 25.08.2023 17:03
A+
A-

Geçen yaz Erdemli pazarında Ankaralı komşumla pazar alışverişi yapıyorduk.
Hararetle iri yapraklı kızıl Reyhan arıyordu.Buldu da…Merak edip ne için kullanacağını sordum.REYHAN ŞERBETİ yapacağını söyledi. Yapıp getirdi.Harika bir içecek. Çok hoşuma gitti. Tarifini alıp yaptim…devamlı da yapıyorum….Herkese tavsiye ederim.

REYHANIN FAYDALARINA GELİNCE…
Midemdeki sancıları kesiyor…Mide asidini dengeliyor…Zayıflayan sinir sistemi bozukluklarını güçlendiriyor…Uykusuzluk problemine fayda oluyor…Adet sancılarını azaltıyor…Bağışıklık sistemini güçlendiriyor…Kötü kolesterolü düşürüyor…Baş ağrısına ve öksürüğe iyi geliyor…

REYHANDA BULUNAN VİTAMİN VE MİNERALLER
Kalsiyum…Magnezyum…
Manganez…Demir…Çinko…
Potasyum…A ve K vitaminleri…

REYHAN ŞURUBU NASIL YAPILIR…
Bir ya da iki demet kızıl Reyhanı, saplarını kesmeden olduğu gibi iyice yıkayın.Bekletin…
Büyücek bir tencereye yaklaşık (3 litre) duru su koyup iyice kaynatıp altını söndürün.Bir kenarda duran reyhanları tencereye atın içine zevkinize göre 7 ya da 9 yemek kaşığı dolusu toz şeker koyun.10 tane kadar karanfil atın.Bir tatlı kaşığı da limon tuzu koyun.Tencerenin kapağını kapatın…Ertesi güne kadar açmayın…Akşam yaparsanız sabaha kadar açmayın…Sonra tencereyi tel süzgeçten geçirip süzün posalarını sıkıp atın.
Kırmızı şerbeti şişelere doldurup buz dolabına koyun…Hem ailece hiçeceginiz hem de misafirlerimize ikram edeceğiniz REYHAN SERBETİ ni herkes beğenecektir.Yazın bol buzla içerseniz çok daha güzel oluyor..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.