KARTAL

Yayınlama: 26.05.2022
A+
A-

Tavuklar tesadüfen bir KARTAL yuvasına gidip yumurtanın büyük bir tavuğa ait olduğunu sanırlar, kartalın yumurtasını çalarlar diğer yumurtaların arasına koyup kuluçkaya yatarlar.Zamanı gelince yumurtalar kırılır sarı civcivlerin arasında ilginç gagalı  siyah bir civciv çıkar

Herkes şaşkın ama mutludur.Anne tavuk civcivlerine ders verir, yerden buldukları böceği solucanı arpayı buğdayı nasıl  yiyeceklerini, tehlikelere karşı savunmayı öğretir.

Bir gün KARTAL civcivi gökyüzünde süzülen kartalları görür.”-Anne bu ne?” “-Ha o mu, KARTAL yavrum. Kuşların kralıdır” Ne güzel uçuyor keşke bende böyle olsam diye iç geçirir yavru tavuk ama aslında yavru kartal.

Anne tavuk”-Sakın ona özenme asla onun gibi olamazsın.Sen tavuksun tavuk gibi yaşamalısın”der.O günden sonra küçük tavuk büyüdükçe Kartalın ihtişamlı uçuşunu seyredip iç çeker.Keşke ben de onun gibi olsaydım diye hayıflanır.Ve bir gün uzun kanatlı kocaman siyah tavuk ölür onu defnederler.Oysa ölen Kartaldır…..

ETIENNE DE LA BOETIE , Gönüllü kulluk….kitabında der ki

Eğer iki kuşak köleleştirilirse, bundan sonra gelen kuşak, özgürlüğü hiç  tanımadığı, görüp bilmediği için pişmanlık duymadan hizmet eder ve ondan öncekilerin zorla yaptıklarını seve seve kabul eder.Bilinçsiz aileler ve iktidar baskısı altındaki toplumlar çocuklarını kulluk kölelik düzeni içinde büyütüp eğitirler.Siyasi İktidarlar en küçük bir eleştiriye, protesto gösterisine tahammül edemezler.Onlar gibi düşünmeyenler,suçludurlar.Haindirler.Ve bizim gibi ülkelerde Din,insanları tavuk yapmak için kullanılır.Dini eğitimlerle insanlar cahil bırakılır. İtaat eden, sorgulamayan,esir, bağnaz, bilime inanmayan, dini için ölen, öldürülen tavuklar yetiştirilir.Ve toplum sömürülür.

Ama bu yetiştiriciler çocuklarını asla tavuk yapmazlar.Onlar birer kartallar.Tavuklaştırılan toplumlar yaşadıklarının dışında başka yaşam biçimleri olduğunun yada olabileceğimin farkına bile varmadan içinde bulundukları durumu doğal karşılayıp benimserler.Daha iyiyi daha güzeli amaçlamak  için onlara belli değerleri,onur erdem gibi insanı davranış kalıpları aşılamak gerekir.

Bilimsel ve özgür düşünen,aklını öne çıkaran,sorgulayan,gerektiğinde hesap soran bireylerin oluşturduğu toplumların geleceği çok daha güven içinde olacaktır.

Gönüllü kulluğun yok edilmesi ,özgür bireylerin yetiştirilmesi,yönetenlerin elindedir.Yani kişiler isterlerse Kartal,isterlerse tavuk olarak yetiştirilirler.Aileler Kartal yetiştirmek isterler.Yönetenlerde kartalların düşmandır daima tavuk beslemek isterler…

İçinizdeki KARTAL olma ateşi hiç sönmesin……..FİKİR  HÜR OLMAZSA, BEDEN TUTSAKTIR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.