JAPONYA NEDEN BAŞARILIDIR ?…

Yayınlama: 26.03.2024
A+
A-

Japon halkı dünyanın en bilge ve en büyük ulusları arasında sayılıyor. Bu insanlar bu özellikleri adil, liyakatli çalışkan ve akıllı olarak kazanmışlardır.

Ülkenin başarısı öncelikle eğitimden geçer.

Japon okullarında öğrenciler 4. Sınıfa gelene kadar herhangi bir sınava girmezler. Japonlar bu yaşta çocukları testlerde bulunanlardan çok daha önemli dersler verilmesi gerektiğine inanıyor.

Birincisi maddi durumları ne olursa olsun tüm insanlara uygun davranış ve saygıyı öğretmektir…(Bir de bizdeki yalakalara ukalalara bakın) İkincisi ,bağımsızlığı ve aynı zamanda bir ekip içinde çalışma becerisini teşvik etmekle ilgilidir.

Örneğin okullarda hademe yoktur. Öğrenciler sorumlulukları paylaşır.ve temizliğin tüm sorumluluğunu üstlenip temizliği sırayla yaparlar. Üçüncü olarak öğrenciler doğaya ve çevreye değer vermenin doğayı ve çevreyi korumanın önemini öğrenirler.

Dördüncüsü, eğitim gerçekten bilgi için yapılır, not için değil. Alt ve orta sınıflarda öğrencilere not verilmez.

Sonuç olarak çocukların derslerine ilgisi o kadar yüksektir ki, devam oranları neredeyse yüzde yüzdür ve bu çocukların genel gelişimi en ileri düzeydedir.

Bir de gelin bizdeki yap-boz tahtasına dönen, Evrim teorisinin dahi müfredattan kaldırıldığı, imamlarla doldurulan sınıflarda veli izni dahi olmadan adeta zorla camilere götürülen , ezbercilikle yetiştirilen çocuklarla günümüz eğitiminden nasıl başarı bekleyebilir ve nasıl önemli ülke olmayı hayal edebiliriz ?…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.