İslamı güçlendiren Türklerdir

Yayınlama: 09.06.2022
A+
A-

Herkesin evinde Kuranı Kerim vardır. Çocukluğumuzdan beri bize öğretilen şey Kutsal kitaba gusul abdestsiz dokunmamak ve belinden yukarı göğüs seviyesinde elde tutmaktır.

Hepimizin evinde bulunan Kuran ve mealleri kütüphanelerde bile yüksek seviyelere konulur. Adettendir.Genellikle köylerde ve kırsal kesimde de Kuran üzeri işlemeli beyaz bezden zarf gibi dikilmiş askılı ve askılarından duvara asılı bir şekilde genelde yatakların Kıble yönlerinde ya da oturma odalarında divanların üzerinde duvara asılı bir halde durur.Her yeni evlenecek kızın çeyizinde bu vardır.

Yıllarca okuduğum tarih kitaplarının ışığında Türklerin 10. Yüzyıl sonları ve 11. Yüzyıl başlarında İslamiyeti kabul etmeleriyle birlikte İslam dininde önlenemez bir yükseliş olmuştur.

Bunun en büyük nedenlerinden biri Osmanlı İmparatorluğudur. Başta Asya olmak üzere Afrika ve Avrupaya hükmeden bir imparatorluk olarak Osmanlılar Başta başkentleri olan  İstanbul olmak üzere hüküm sürdükleri hemen her yerde camiler medreseler yaparak İslamiyeti yaymış ve yüceltmişlerdir. Türklerin İslamiyete olan hizmetleri yalnızca cami yaptırmakla sınırlı kalmamış, medreseler,külliyeler yaptırarak İslam konusunda gençlerin yetiştirilmelerini ,eğitilmelerini de sağlamışlar,İslam eserlerinin de yayılmasına neden olmuşlardır .Tüm bunların yanı sıra en uzak Afrika ve Asya ülkelerine gönderdikleri din misyonerleri sayesinde Afrikanın ve Asyanın büyük bir bölümünün Müslüman olmalarına neden olan Türklerdir.

Tarihte Türkler EĞER MÜSLÜMANLIĞI KABUL ETMİŞ OLMASALARDI…

Bu gün İslamiyet  dünyada bu denli güçlü olamazdı…

İslamiyet Türklere ne verdi  ve ne aldı …

Aslında tarihçiler ve felsefeciler açısından önemli bir tartışma konusu olabilir.

HER  SÖYLENENE İNANMAYIN …KUTSALINIZI OKUYUN ANLAYIN…

Türk halkı dinini sever…Sever ama din kitabını okumaz…Arapça anlamadığı dille dua eder amin der.Kuranın mealleri defalarca tefsir edilmiştir.Mesela benim kütüphanemde birbirinden farklı insanların ve diyanetin tasfir ettiği 4 ayrı Kuran meali vardır.Ben bunlardan ELMALILI HAMDİ efendinin çevirisini tercih ederim.Diyanetin mealleri de tercih edilebilinir.

TÜRK HALKININ CİDDİ BİR ÇOĞUNLUĞU  NEDEN BU DENLİ YÜREKTEN İNANDIĞI KUTSAL KİAPLARININ TÜRKÇE MEALİNİ OKUMUYOR ?…Bazıları da mükemmel okuyor ama bunların azınlıkta olduklarını sosyal davranışlarda gözlemleyebiliyoruz.

Kuranı okumayanlar, salt onun bunun sözleriyle ya da kendini din uleması tanıtanların, aslında çoğunun öyle olmadığı din tacirlerinin her söylediğine inanarak dinini tanımaya çalışıyor.Ve genelde yanlışa yöneliyorlar.Diyanetten eğitimli atanmış görevli olanlara itibar edin.Fakat  kendilerini din adamı diye tanıtanlara inanmayın…

HER SÖYLENENE İNANMAYIN…KUTSALINIZI OKUYUN ANLAYIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.