TANJU OKAN VE  ‘’KADINIM’’ ŞARKISI…

Yayınlama: 04.05.2024
Düzenleme: 03.05.2024 14:52
A+
A-

Kariyerinin zirvesinde bir sanatçı olan Tanju Okan ,Zerrrin isimli zengin bir ailenin kızıyla tanışır .Zerrin ve Tanju birbirlerine deli gibi aşık olur ve evlenirler…Ancak o TÜRK filmlerinde gördüğünüz senaryo gerçek olur.

Zerrinin ailesi bu birlikteliği onaylamaz ve kızlarını Amerika’ya göndermeye karar verirler. Aile adeta zoraki bir şekilde Zerrini Tanju Okan’dan ayırıp alel acele uçağa bindirip Amerika’ya gönderirler.

Bu olaydan sonra kendini iyice alkole veren Tanju Okan fena halde dağılır. Yakın arkadaşı Mehmet Teoman her gününü Tanju ile geçirerek onu yalnız bırakmaz. Bir gün onun bu halini görüp o sırada çalan plaktan ilham alan Mehmet Teoman ‘’Kadınım’’ şarkısını yazar. Ve Tanju Okan a hemen okumasını söyler. Tanju Okan en dip’deki ve en derbeder haliyle şarkıyı söyler .Ve o an söylediği ‘’Kadınım’’ şarkısının kaydının üstüne yeni bir kayıt eklenmez.

Dinleyici olarak bizi bile perişan eden bu şarkının sırrı, Tanju Okan ın o anda hissettiği ve aktardığı duygulardır.

Ne kötü bir tesadüf ki ,hastalığı sebebiyle 1996 ‘da son kez sahne aldığı sırada bu şarkıdan sonra fenalaşmış ve maalesef kadınını son bir kez daha göremeden bu dünyadan ayrılmıştır.

KADINIM …                                                                                                                                                                                                          Eşyalar toplanmış seninle birlikte , anılar saçılmış odaya her yere , sevdiğim bu koku yok artık bu evde… SEN

Kıyıda köşede gülüşün kaybolmuş, ne olur terk etme yalnızlık çok acı ,bu renksiz dünyayı sevmiştik birlikte… SEN KADINIM

Hatırla o günü karşıki sokakta ,seni öptüğümü ilk defa hayatta, kollarımda benim ilkbahar sabahım… SEN

Sönmüş bak ışıklar ev nasıl karanlık, o ılık aydınlık yuvamız soğumuş, geceler bitmiyor ağlıyorum artık… SEN KADINIM

Eşyalar toplanmış seninle birlikte, anılar saçılmış odaya her yere, sevdiğim o koku yok artık bu evde… SEN

Masamız öylece köşede duruyor, bardaklar boşalmış her biri bir yerde ,sanki hep hasret senin nefesine… SEN KADINIM

Sana bıraktığım bütün bu hayatın,  yaşanan aşkların değeri yok artık, ben sensiz olamam artık anlıyorum… SEN

Şimdi çok yalnızım, ne olur kal benimle ,o kapıyı kapat elini ver bana dışarıda yalnız, yalnız üşüyorum… SEN KADINIM

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.