HAYDUT…CANİ…SAHTEKAR KUŞ…GUGUK KUŞU

Yayınlama: 21.11.2023
Düzenleme: 20.11.2023 16:32
A+
A-

Kuşun da haydutu canisi sahtekarı olur mu ?…demeyin bir dinleyin.

Guguk kuşu dünyanın en sahtekar en haydut en cani kuşudur…Anlatacaklarımı dinlerseniz hak verirsiniz…

Guguk kuşu gözüne kestirdiği yuvanın etrafında dolanır, saksağan yuvası, ispinoz yuvası hangi kuş yuvası olursa olsun fark etmez. Diğer kuş türlerinin yumurtlamasını, kuluçkaya yatmasını bekler, uygun zamanı kollar hedef aldığı yuva boş bırakıldığında anında gelir, kaşla göz arasında bir yada iki yumurtayı yuvadan atar , aceleyle kendi yumurtladığı bir ya da iki yumurtasını onun yerine yerleştirir pırr gider…

Yuvanın sahibi geri döner, kendi yumurtalarından bir yada iki tanesinin dışarı atıldığını ,onun yerine kendisinden olmayan yumurtanın monte edildiğini fark etmez .Bazan dişili erkekli olarak dönüşümle yumurtalara kuluçkaya yatmaya devam ederler…

Guguk kuşu yavrusu kendisini oraya monte eden annesi kadar tehlikeli, annesi kadar sinsidir. Hangi yuvaya bırakılırsa bırakılsın ,kabuğunu öbür yumurtalardan en az bir gün önce kırar, bir gün önce doğar.

Ve doğar doğmaz…Uygun zamanı kollar ,yuva boş bırakıldığında ,ittirir kaktırır öbür yumurtaları dışarı atar…Anne ve baba kuşun getirdiği yiyecekleri yemeye başlar, hatta öyle çok yer ki diğer civcivlere lokma bırakmaz… Eğer kendi gibi doğan diğer kuşun yavrusu da varsa kanca gibi sivrilmiş gagasıyla o  civcivi vura vura ya öldürür ya da yuvadan atar.

Böylece yuvanın gerçek evlatları imha edilir ,guguk kuşu yavrusu kendisine ait olmayan yuvanın tek mirasçısı olur. Kandırdığı, yuvasına yerleştiği ananın şefkatini fedakarlığını ,besleme, koruma ,kollama ,büyütme içgüdüsünü sömürmeye başlar. Vehametin farkında olmayan zavallı anne kuş bu haydut ve katil yavruyu besler de besler .Guguk kuşu yavrusu bir kaç hafta sonra kendisini besleyen anne kuştan daha iri bir hale gelir.

Artık işi bitmiştir…Yuvaya ihtiyacı kalmamıştır…Ne yapar biliyor musunuz ?…

Yuvayı da dağıtır…Öyle gider.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.