Hatipoğlu’nun ‘Yeni 1 Seyhan Projeleri’ heyecan yarattı

Hatipoğlu’nun ‘Yeni 1 Seyhan Projeleri’ heyecan yarattı
Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana’da Cumhur İttifakı AK Parti Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu’nun açıkladığı “Yeni 1 Seyhan Projeleri” büyük heyecan yarattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de katıldığı lansmanla duyurulan vizyon projelerin Seyhan’ı geleceğe taşıyacağı, Seyhan’ın üzerindeki ölü topraklarından kurtarıp, eski görkemli günlerine kavuşturacağı yorumu yapıldı.

CNN Türk ve TV100 televizyonlarındaki canlı yayınlarda da projelerini anlatan Cumhur İttifakı AK Parti Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu, 5 büyükşehirden daha büyük Seyhan’da AK Parti Belediyeciliğinin başlaması ile Seyhanlıların hasretle beklediği projelere kavuşacaklarını müjdeledi. Seyhan’ın hizmetten uzak, hizmete hasret kaldığını vurgulayan Hatipoğlu, “27 vizyon projemizle ortaya çok ciddi iddia koyduk. Seyhan çok uzun yıllardır hizmete uzak kaldı. Vizyon projelerimizle Seyhan’ımızın geleceğini inşa edeceğiz” dedi.

Sosyal Projeler başlığı altında Seyhan’da hareket kabiliyeti kısıtlı, yatağa bağlı 5 bin üzerindeki yaşlıların bakım, temizlik, çamaşır gibi ihtiyaçları vefa takımları tarafından karşılanacak. Sağlık durumlarını takip için akıllı sağlık saati, emeklilerin bütçelerine katkı, yıllık 12 bin TL pazar desteği. Dar gelirliye ucuz ekmek sağlayacak Seyhan halk ekmek. Çölyak hastalarına ücretsiz glutensiz ürünler. Halk ekmek büfelerinde belirli günlerde sıcak çorba. Yeni evlenen ve çocuk sahibi olan çiftlere evlilik ve doğum paketleri. Masrafları belediyece karşılanacak çok amaçlı taziye evleri ile vatandaşın iyi ve kötü gününde yanında olunacak.

Kentsel dönüşüm, altyapı ve üstyapı projeleriyle Seyhan, çarpık, düzensiz ve vahşi yapılaşmadan kurtulacak. Kentsel dönüşüm danışma ofisleri kurarak belediye-vatandaş el ele sorunlar çözülecek. Deprem riski dikkate alınacak, yatay mimari ile kentin silueti korunacak, vatandaşların daha güzel ve güvenli evlerde oturmaları sağlanacak. Geniş kaldırımlarla dolu temiz bir Seyhan’a hep birlikte ‘merhaba’ diyeceğiz. Seyhan çöpten, çukurdan, çamurdan ve çıkmaz sokaklardan kurtulacak.

Çevre Projeleri arasında hayata geçecek Kuzey ve Güney Yeşil Koridor Parkları ile Seyhan rahat nefes alacak, Seyhanlılar yeşile doyacak. Türkiye’ye örnek olacak projeyle, Türkiye’de koridor biçiminde yeşil alan parkı ilk defa Seyhan’a hayata geçecek. Adana’nın en uzun bisiklet yolu, 6 ayrı noktada kurulacak amfi tiyatrolar bu parklarda olacak. Kültürel ve sanatsal etkinlikler bu amfilerde hayata geçirilecek. Güney koridoru Galeria’dan başlayıp Mıdık Mahallesi’ne kadar toplam 6 kilometre uzunluğunda olacak. Kuzey yeşil koridoru Otoban havaalanı girişinden başlayıp kıyı boyunu takip edecek, 8 kilometre uzunluğunda olacak. Bu vizyon proje Seyhan’ın çehresini değiştirecek. Yepyeni bir modelle Seyhan yeşille donatılacak. Tematik parklar, çocuk eğlence alanları, çok yönlü spor aktivite alanları. İçinde koşu parkuru, basketbol sahası, mini futbol sahası, tenis kortu, benzinli araba yarış pisti, satranç adası olacak. İsteyen spor yapacak, isteyen parkta dinlenecek. Seyhan’ın çocuk parkı olmayan mahallesi kalmayacak.

Seyhan’ın enerji kaynaklarını doğru kullanmak ve farklı kaynaklardan enerji sağlamak çok önemli. Belediye araçlarının elektrikli olmasına özen gösterilecek. Ek olarak elektrikli araçlar için Seyhan’a belirli noktalara şarj istasyonları kurulacak. Semt pazarlarının üstleri güneş panelleri ile kaplanacak. Elde edilecek güneş enerjisi ile hem belediyenin hem tesislerin enerji maliyetleri düşecek.

Kültür-Sanat Projeleri kapsamında 01 Büyük Kongre Merkezi ve Kütüphanesi 1 Nisan’dan itibaren masaya yatırılacak. Bölgenin en büyük kültür yatırımlarından biri Seyhan’da hayata geçecek. İçinde 24 saat açık nöbetçi kütüphanenin de yer alacağı toplam 25 bin metrekare kapalı alana sahip, kendi elektriğini üreten teknolojiyle inşa edilecek çok fonksiyonlu yapı Seyhan’a kazandırılacak. Mahallelerdeki bilgi evlerinin sayısı artırılacak. Bölgenin en büyük akvaryumu da bu merkezde olacak. Adana’nın, Seyhan’ın kadim mirasını korumak ve yaşatmak için, kentin sembol mekanı Tepebağ’daki tarihi evlerimize dokunulacak. Tepebağ, birkaç yıl içinde bu kentin gezilecek yerler listesinde ilk 3’te olacak. Kültür, tarih ve mimari Seyhan’da yaşatılacak.

Gastronomi bölgesiyle Seyhan’ın mutfak kültürü markalaşacak. Büyüksaat bölgesi gastronomi bölgesi haline getirilip, kebap ve ciğer kültürü turizm markası olarak büyüyecek. Seyhan’a bölgenin çok fonksiyonlu ilk turizm tesisi olarak 01 Turizm Köyü’nü inşa edilecek. Doğal Afet Koruma ve Konaklama Merkezi olarak da kullanılacak bin yatak kapasiteli turizm köyünün Türkiye’de örneği, eşi, benzeri yok. Turizm Köyü, Seyhan’ın göz bebeği olacak.

Tarım Ticaret Projeleri de çok önemli. Çiftçi kooperatifleşmeye teşvik edilerek, ürettiğini doğrudan tüketiciye kavuşturacağı Doğal Köylü Pazarlar oluşturulacak. Hem tüketici ekonomik yiyeceğe kavuşacak, hem çiftçimiz kazanacak. Üreten de tüketen de kazanacak. 1 Nisan’dan sonra Çiftçi Destek Masası hayata geçirilecek. Tohumdan gübreye hasattan satışa kadar tüm aşamalarında ziraat mühendisleriyle çiftçiye destek olunacak. Rekolte iyileşecek, kaliteli ürün daha çok para edecek. Kimsenin ürünü tarlada kalmayacak, aile çiftçiliği desteklenecek. Çiftçilerin arazilerinde güneş ve rüzgar enerjisi panellerinden kendi elektriğini üretmeleri sağlanacak. Seyhan’ımızın üretim kapasitesini rekabetçi hale getirmek ve KOBİ’lere daha verimli alanlar sunmak için yeni sanayi sitesi projesi de masaya konacak. Sanayi içindeki yapılarda çekme, yükseklik, yol sorunları düzeltilecek. Sanayideki yerleşim düzenlenecek, alanlar verimli kullanılacak, sanayicilerimizin ticareti kolaylaştırılacak. Seyhan’a kadın eli değecek. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacak. Üreten kadınlar başta olmak üzere el emeği ile üreten, ürettiğini satmak isteyen hemşerilerimize belediye çarşıları ile satış imkanları sunulacak. İlk kez girişim yapacak, işyeri açacak kadınlara 15 bin liralık hibe verilecek.

Eğitim projeleri de çok önemli. Seyhan Çocuk Akademisi kurulacak ve çocuklar Seyhan’da üniversiteli olacak. Çağımız bilgi çağı. Eğiten ve gelişen Seyhan olacak. Okulda öğrencilerin aldığı derslere ilaveten Seyhan Çocuk Akademisi’nde robotik kodlama, mutfak, 3D tasarım, sahne sanatları, Stem atölyeleri gibi dönemsel kurslarla çocuklarımıza 21’inci yüzyılın yetkinlikleri kazandırılacak. 01 Yuvam’da çalışan annelerin küçük çocukları için evlerindeki rahatlığı aratmayacak şekilde, çok ekonomik koşullarda, anaokulu formunda kreşler açılacak. Dar gelirli ailelerin çocuklarına belediye kreşlerinde kırtasiye setleri verilecek. Üniversiteye hazırlanan dar gelirli gençlerimiz için hazırlık kursları ve etüt merkezleri ile toplu anlaşmalar yapılacak, ücretsiz üniversite hazırlık kursları verilecek. Seyhan’a eğitimde çağ atlatılacak. Yeni ve geleceğe yatırım yapan bir Seyhan. Yeterli olmayan teknoloji ve inovasyon merkezi belediye öncülüğünde girişim ve inovasyon merkezi haline gelecek. İçinde yazılım atölyeleri, paylaşımlı ofisler olacak, girişimciler mentorluk alacak, kuluçka merkezleri olacak. Yeni dijital girişimlerle milyon dolarlık oyun şirketleri artık Seyhan’dan çıkacak.

Seyhan’ımızda sporcular, amatör yüzücüler için kapalı yüzme havuzumuz maalesef yok. Bunu 2024 Türkiye’sinde Büyükşehir nüfusuna sahip Seyhan’ımızda konuşmak belki abes. Bunu mutlaka yapacağız. İçinde kapalı havuzu da olan bir spor tesis olacak. Seyhan’ın tüm mahallelerinde mutlaka halı saha, basketbol sahaları ve tenis kortları olacak. Havuz deniz suyuyla dolacak, tuzlu su olacak. Yaz döneminde portatif yüzme havuzları ile gençlerimize güvenli serinleme fırsatı sunulacak.

 

Sokak hayvanları da en önemli gündemlerimizden birisi. Onların bizim yaşam alanımıza girdiği kadar biz de onların yaşam alanlarına giriyoruz. Hem toplum, hem de sokak hayvanlarının güvenliği ve sağlığı için özel bir projeyi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sayın Fatih Mehmet Kocaispir’in destekleriyle hayata geçireceğiz. 40 dönüm çiftlik konseptinde doğal yaşam ve rehabilitasyon merkezi kurulacak. Merkezimizde hayvansever gönüllü dostlarımız da görev alabilecek.

İş arayan gençlerin yanında olunacak. Meslek edindirme kursları ile başvuranların yetkinliği artırılacak. Sanayicilerle, esnafla, turizmcilerle işbirliği içinde tüm iş başvuruları belediyenin istihdam ofisinde toplanacak. Sonrasında sanayide, hizmet sektöründe personel arayan işverenlerle gençlerimiz buluşturulacak. Down sendromlu ve diğer dezavantajlı vatandaşlarımızın da hayata tutunmaları için iş imkanı tanınacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.